Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Zij-instromer

Laura: 'Kennis overbrengen geeft voldoening’

Aan de slag in het mbo-onderwijs 

 

Denk je er wel eens aan om je loopbaan een andere wending te geven? Om bijvoorbeeld in het onderwijs aan de slag te gaan? Laura Besseling ging je voor. Zij maakte de overstap van meubelmaker naar docent bij het Horizon College. We hebben als mbo-school mensen uit het werkveld hard nodig om studenten klaar te stomen voor de praktijk. En denk je; is dat wel iets voor mij? Dat dacht Laura ook, maar nu wil ze niet anders dan jongeren opleiden voor een baan in de meubel/interieurbranche. ‘Het lesgeven is enorm leuk’, vertelt ze.  

Bij een zij-instromer denk je al snel aan de oudere werknemers onder ons. Niets is minder waar. Laura is als 24-jarige een jonge zij-instromer en het Horizon College verwelkomt ervaren praktijkcollega’s van alle leeftijden.  

Sociaal contact 
Na ruim twee jaar als meubelmaker gewerkt te hebben, kwam Laura tot de conclusie dat ze het sociale contact met mensen te veel miste. Ze wilde iets anders, maar wat? Een kennis vertelde haar over de vacature instructeur meubelmaker bij het Horizon College. Dat leek Laura een mooie baan, waar ze het creatieve en sociale goed met elkaar kan combineren. En zo geschiedde; ze ging bij het Horizon College aan de slag. Ervaring in lesgeven had ze niet, maar inmiddels volgt Laura de lerarenopleiding Mens en Techniek. ‘Je kennis overbrengen en studenten tot volleerde meubelmakers op te leiden, geeft veel voldoening’, vertelt Laura. ‘Het sociale aspect, wat ik in mijn vorige werk miste, komt hier volop aan bod omdat je veel gesprekken met de studenten hebt. Ik heb het enorm naar mijn zin en kan iedereen aanraden om docent te worden, juist ook de jongeren onder ons.’  

Goede voorwaarden 
En een studie volgen naast je werk, hoe bevalt dat? ‘Het is een pittige studiebelasting. Wat fijn is, is dat de voorwaarden goed zijn. Ik ben voor vier dagen per week aangenomen. Drie dagen geef ik les, de vierde dag ga ik naar de opleiding en mijn studie wordt betaald. Op mijn vrije dag maak ik mijn huiswerk. Ik heb ervoor gekozen om een docentendiploma te halen, waardoor ik breed inzetbaar ben en mijn kansen met 100% vergroot. Mooi toch?’ 

Word je enthousiast van dit verhaal en wil jij ook je kennis en ervaring overbrengen op jongeren, overweeg een baan in het mbo-onderwijs! Het Horizon College heeft locaties in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. 

Registreer je en blijf op de hoogte van alle vacatures

Lees meer over zij-instromen