Hoe kun je je aanmelden?

Meld je aan voor uiterlijk 1 april 2021 voor het schooljaar 2021-2022. Als er ruimte is bij de opleiding van je voorkeur en je voldoet aan de eisen dan kun je die opleiding natuurlijk gaan volgen. Wacht niet te lang. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je definitief kunnen inschrijven voor een opleiding.

Digitaal aanmelden
Meld je digitaal aan. Is het voor jou niet mogelijk om je digitaal aan te melden? Vraag dan om advies bij STIP (Studie Informatie Punt).

Om je aan te melden voor een opleiding zijn er een aantal gegevens noodzakelijk. Bekijk hier wat je nodig hebt

Hulp nodig bij je studiekeuze?
Als je nog vragen hebt over je studiekeuze, dan kun je ons bellen of whatsappen. We geven antwoord op je vragen en helpen je bij het aanmelden. We staan voor je klaar!
• Alkmaar: 072-5476767 / 06-28461751
• Heerhugowaard: 072-5476464 / 06-28461629
• Hoorn: 0229-287171 / 06-28461798
• Purmerend: 0229-455313 / 06-28461711

Goed om te weten: bij sommige opleidingen is er een beperkt aantal studieplaatsen beschikbaar. Check op onze website bij je opleidingskeuze of dit ook voor jouw opleiding geldt en meld je op tijd aan.

Wat heb je nodig?

Om te kunnen starten met je aanmelding zijn de volgende gegevens noodzakelijk:
• jouw burgerservicenummer (BSN)
• jouw e-mailadres, je ontvangt van ons hierop een bevestiging van je aanmelding. Gebruik geen e-mailadres van je huidige school.
• de naam, het adres, het e-mailadres en de telefoonnummers van je ouders/verzorgers

Wij willen graag jouw ouder(s)/verzorger(s) informeren over jouw opleiding, totdat je 23 jaar bent. Vandaar dat we je vragen deze gegevens in te vullen. Ben je jonger dan 18 jaar dan wordt het e-mailadres van de wettelijk vertegenwoordiger gebruikt voor het digitaal ondertekenen van de onderwijsovereenkomst. De wettelijk vertegenwoordiger is één van je ouder(s) of verzorger(s).

Na je aanmelding

Wij willen je natuurlijk zo goed mogelijk begeleiden tijdens je opleiding. Soms is het nodig dat we daarvoor een goed beeld krijgen van je capaciteiten en motivatie en dat we samen kijken of je een juist beeld hebt van de gekozen opleiding.

Het is daarom mogelijk dat we je na je aanmelding uitnodigen voor een AMN Talentscan. Dit is een digitaal hulpmiddel om een goed beeld te krijgen van je capaciteiten, persoonlijkheid en motivatie. We kunnen daarna samen beoordelen of je de juiste opleiding hebt gekozen.

Meer informatie

Aanmelden vavo

Voor het vavo moet je naast de bovenstaande noodzakelijke gegevens ook de volgende documenten uploaden:
• scan van de (definitieve) cijferlijst van je vo-school
• scan van je diploma(s) van je vooropleiding(en)
Je kunt de volgende bestandsformaten gebruiken: .doc, .docx, .jpeg en .pdf. Andere bestandsformaten kunnen niet door ons verwerkt worden.

Als je voldoet aan de vooropleidingsvoorwaarden en je je hebt aangemeld vóór maandag 13 juli 2020 dan ben je verzekerd van plaatsing. Na die datum word je op een wachtlijst geplaatst.

Bij de opleidingen vind je meer informatie over de toelatingseisen.