apps die jij moet hebben

Handige apps voor jou als student

Wij geven 6 tips!

Apps op je telefoon

Als student zit je waarschijnlijk veel op je telefoon. En dat is ook niet zo gek; een mobiele telefoon is eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. 

Je kunt er ontzettend veel mee. Het is namelijk een camera, pinpas én telefoon in 1. Daarnaast kun je er ook veel leuke apps opzetten, bijvoorbeeld die van je favoriete winkel. Maar heb jij deze handige apps voor studenten al?

Check het hieronder!

6 handige apps

1. 9292

Als student reis je veel, dus deze app ken je misschien al wel. Je geeft aan waar je naar toe wilt vanaf je huidige locatie. Je kunt de tijd en dag kiezen. Je krijgt dan een reisadvies met al het openbaar vervoer. Het handige aan 9292 is, is dat je niet alleen treinreizen vindt, maar ook reizen met bijvoorbeeld de metro, bus en zelfs de pont.

2. Microsoft OneDrive

Gebruik je Microsoft OneDrive al voor school? Je slaat hier al je verslagen op die je hebt gemaakt. Met een OneDrive-account kun je eigenlijk op ieder toestel inloggen. Het is handig om dit ook op je telefoon te hebben staan, zodat je overal je werk mee naar toe kan nemen en het dus ook niet kan vergeten!

3. Adobe Scan

Soms moet je wat belangrijke papieren invullen of ondertekenen. En ook al leven wij in een digitaal tijdperk; vaak moet je deze papieren ook nog thuis inscannen en dan via de mail opsturen. Het vervelende is: je hebt waarschijnlijk geen scanner thuis. Met de app Adobe Scan maak je via je telefoon een foto, die hij zelf omzet naar een scan. Zo kun je gemakkelijk een scan van iets maken!

4. Outlook

Het is natuurlijk ook handig om altijd je mail bij je te hebben, dan hoef je niet telkens helemaal je laptop erbij te pakken of via internet naar je mail te gaan. Je kunt in de Outlook app meerdere e-mailaccounts toevoegen. Zo kun je gemakkelijk switchen van je school e-mail naar je persoonlijke e-mail.

5. Microsoft Teams

Heb je een online les, maar is je laptop bijvoorbeeld leeg? Dan kun je ook even snel de les via je telefoon volgen. Zo mis je niets belangrijks!

6. Je eigen school app

Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van school, je rooster en natuurlijk je cijfers!

Bekijk hier onze andere blogs!