Nieuws Item

Lalay Yssel mbo-ambassadeur Horizon College

Een vakvrouw met een groot hart voor haar cliënten. Met deze lovende woorden van de jury is Lalay Yssel (18) gekozen tot mbo-ambassadeur van het Horizon College. Zij is gekozen uit de 11.000 studenten van onze school. In november strijdt Lalay om de landelijke titel van mbo-ambassadeur.

Lalay volgt de opleiding Helpende Zorg & Welzijn op de locatie in Hoorn en zij loopt stage bij Leekerweide in Wognum. Hier werkt ze met mensen die een ernstige meervoudige beperking hebben. Geïnspireerd door haar oma, die in de gehandicaptenzorg werkt, heeft zij veel geleerd over de doelgroep waar zij nu mee werkt. Qua houding en kennis springt Lalay er met kop en schouders bovenuit en is zij volgens de jury een pure persoonlijkheid die kracht uitstraalt en haar dromen waar wil maken.

 

Overdonderd

Lalay was overdonderd toen de jury woensdagmiddag 6 juni bekendmaakte dat zij de winnaar was. ‘Het is een eer en een ervaring die ik nooit zal vergeten. Het is heel bijzonder voor mij omdat ik een hele ontwikkeling heb doorgemaakt en gegroeid ben als persoon.’

 

Overige genomineerden

Naast Lalay waren er nog drie genomineerden. Dat waren Fleur Bolluijt (opleiding Sport & Bewegen), Million Mebrahuto (opleiding Autotechnicus) en Alysha Timman (opleiding Medewerker Marketing & Communicatie). Tijdens de verkiezing presenteerden zij zichzelf en hun mentoren hielden een pleidooi. Vervolgens stelde de jury een aantal vragen aan de genomineerden.

 

Landelijke finale

Lalay Yssel gaat nu door naar de landelijke finale, samen met circa veertig ambassadeurs van overige roc’s. Middels een aantal challenges worden zij uitgedaagd om hun talenten te laten zien. Maandag 19 november wordt in het bijzijn van de minister van Onderwijs de winnaar bekendgemaakt.

 

 

Op de foto: op de voorgrond van links naar rechts: Million Mebrahuto, Lalay Yssel, Alysha Timman en Fleur Bolluijt. Op de achtergrond van links naar rechts de mentoren: Jan Bosman (mentor Million), Ria Bank (mentor Lalay) en Jan van Arkel (mentor Alysha). De mentor van Fleur ontbreekt op deze foto.

 

Publicatiedatum: 07 juni 2018