Nieuws Item

Lancering Platform WerkBij Westfriesland

Wethouders Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik en Ben Tap van de gemeente Hoorn hebben onlangs het platform WerkBij Westfriesland gelanceerd. WerkBij Westfriesland is vanaf nu het online platform waar (met name) techniekbedrijven en jong talent elkaar vinden, boeien en verbonden worden.

In WerkBij Westfriesland werken de Westfriese gemeenten samen met de Westfriese Bedrijven Groep, het ROC Horizon College, AOC Clusius College, de Koninklijke Metaalunie, Social Blue, de Clipjesfabriek en De Selectie om de perfecte match mogelijk te maken. Daarnaast treden op dit moment al elf technische bedrijven uit West-Friesland op als trendsetter en ambassadeur.

WerkBij Westfriesland is een concreet project van de Regionale Economische Agenda (REA) van West-Friesland. Doel van het project is om jongeren van 16 tot 23 jaar te interesseren voor het werken en leren in West-Friesland en hen in beeld te houden bij vertrek uit de regio ook nadat zij vertrekken uit de regio voor een vervolgstudie. Via WerkBij kunnen bedrijven de jongeren blijven volgen tijdens en na hun studie en laten zien wat het bedrijf doet, onder meer met leuke filmpjes. Jongeren kunnen zich presenteren via een persoonlijk profiel. 

Kijk voor meer informatie op WerkBij Westfriesland.

Publicatiedatum: 19 april 2017