Nieuw! Opleiding Instructeur in het mbo

Werk je (of ga je aan het werk) als instructeur in het mbo? Dan is de nieuwe 1-jarige BBL-opleiding Instructeur in het mbo (niveau 4) bedoeld voor jou. Deze nieuwe opleiding is ook zeer geschikt voor (aankomend) instructeurs in het vmbo, vo, praktijk- of speciaal onderwijs.

De opleiding Instructeur in het mbo is gericht op het verwerven van pedagogische en didactische kennis en vaardigheden en bevat naast een beroepsgericht deel ook de generieke onderdelen Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en Engels.

Voorwaarden voor toelating

·         De (aankomend) instructeur heeft een aanstelling als instructeur bij één van de genoemde onderwijstypen van minimaal 16-20 uur.

 

·         De (aankomend) instructeur is in het bezit van een diploma van een beroepsopleiding waarmee de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden zijn verkregen die passen bij de opleiding waarin de (aankomend) instructeur werkzaam is.

 

·         De (aankomend) instructeur beschikt over tenminste de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden die gelijk zijn aan het niveau van de opleiding waarin de (aankomend) instructeur werkzaam is (wij streven naar een aantoonbaar werk- en denkniveau op mbo niveau 4).
 

·         Indien de (aankomend) instructeur niet in het bezit is van een diploma dan kan de vakinhoudelijke bekwaamheid worden aangetoond door: een ander diploma of getuigschrift, in combinatie met minimaal drie jaar relevante werkervaring.

 

Deze opleiding start 31 oktober 2018 op de locatie Alkmaar.

Voor aanmelden en/of meer informatie kun je contact opnemen met Annemiek de Wit: a.c.dewit@horizoncollege.nl

Publicatiedatum: 23 juli 2018