Politici in debat op het Horizon College in Purmerend

Woensdag 21 februari kwamen acht politici naar het Horizon College in Purmerend om met elkaar in debat te gaan over stellingen die studenten bedacht hadden. Het debat werd georganiseerd door burgerschapsdocenten Jorn Otte en Jelle van der Klein. Zij vinden het belangrijk dat studenten meer betrokkenheid krijgen bij de politiek. Voor de studenten was het niet verplicht om erbij te zijn, toch zat de kantine helemaal vol.

Stellingen

De politici kwamen allemaal uit Purmerend, zij vertegenwoordigden de partijen SP, GroenLinks, PvdA, Lijst van Damme, D66, Stadspartij, VVD en de Ouderenpartij. Iedereen in de zaal kreeg een rood en een groen blad om te stemmen op de stellingen. Over de stellingen als: ‘Purmerend moet gaan experimenteren met de regulering van softdrugs’ en ‘De gemeente moet voor meer jeugdfaciliteiten zorgen’, waren de politici en de studenten het over het algemeen met elkaar eens. Over de stelling of er wel of geen hotel moet komen in het Beusebos ontstond een flinke discussie tussen de politici en de studenten.

Favoriet

Uiteindelijk mochten de studenten, door middel van de groene blaadjes, stemmen op de beste politicus. Barry Mahoney van GroenLinks werd met een grote meerderheid gekozen tot favoriet.

Publicatiedatum: 22 februari 2018