Nieuws Item

Project internationalisering voor excellente studenten van start

Voor excellente mbo 4-studenten die met Europa kennis willen maken is een nieuw pilotproject gestart. Onder de naam Being Dutch in Europe krijgen studenten van verschillende mbo 4-opleidingen een uitgebreid programma aangeboden.

De pilot start met vijf thema’s: Brussels here we come! (met onder meer een excursie naar het Europees Parlement in Brussel), Culture shock (wat ervaar je als je kennismaakt met een andere cultuur), New neighbours (immigratie en emigratie), Europe works (arbeidsomstandigheden in Europa) en Peace Palace at last (met een excursie naar het Vredespaleis in Den Haag).

Lessen in het Engels

Docenten van het Horizon College hebben de thema’s ontwikkeld. Alle lessen zijn in het Engels en de studenten werken gedurende de hele periode aan een opdracht die ze aan elkaar, ouders en andere belangstellenden presenteren.

Stage bij topbedrijf

Nadat de vijf thema’s zijn behandeld komt er een vervolg waarbij studenten zich voorbereiden op een topstage bij een bedrijf in het buitenland. De pilot internationalisering maakt onderdeel uit van het excellentieprogramma van het Horizon College, waarbij studenten worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen.

 

 

Publicatiedatum: 20 februari 2017