Nieuws Item

Toppers bij het Horizon College!

Zeven studenten van het Horizon College hebben gestreden om de landelijke titels van Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. In de disciplines Verpleegkundige, Verzorgende IG, Gastheer/Gastvrouw, Patissier en Allround Timmerman stonden studenten van het Horizon College in de finales. Hoewel de studenten geen podiumplaatsen behaalden, behoren zij wel tot de top van Nederland in hun vakgebied. Per discipline streden acht tot negen mbo-studenten met elkaar om de landelijke titel.

De uitslagen

Verpleegkundige:                   Rowan Tom: vierde plaats

Verzorgende IG:                     Chayenne de Jong: vierde plaats

Verzorgende IG:                     Olga Laan: vijfde plaats

Patissier:                                Bas Klarenbeek: vijfde plaats

Allround Timmerman:             Victor Kaandorp: zesde plaats

Gastheer/Gastvrouw:              Renske Weeda: achtste plaats

Gastheer/Gastvrouw:              Sabrina Philipsen: negende plaats

De finales vonden plaats van 16 tot en met 18 maart in de RAI in Amsterdam. Docent Ingrid Mathôt begeleidde namens het Horizon College de studenten tijdens de wedstrijddagen. ‘De onderlinge verschillen met de overige studenten waren klein. Hoewel onze studenten geen medailles hebben gewonnen, zijn ze wel een prachtige leerervaring rijker. Ze zijn enorm gegroeid in hun vak en behoren met deze prestaties tot de beste mbo-studenten van Nederland in hun vakgebied.’

 

Excellentie bevorderen

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van het Horizon College.

Publicatiedatum: 20 maart 2017