Workshop voor havisten

Zit jij in de vierde klas van de havo en ben je onzeker of het gaat lukken? Denk dan eens aan de mogelijkheid van een overstap naar het mbo. Je kunt met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo kiezen voor het mbo. Na het mbo kun je dan alsnog naar het hbo. Soms kan de route via het mbo succesvoller zijn dan de route via de havo.

Als je wilt kiezen voor de route via het mbo, realiseer je dan dat je een beroepskeuze moet maken. Je gaat dan kiezen uit een van de vele mbo-opleidingen. Dat doe je niet zo maar even. Speciaal voor deze havisten organiseert het Horizon College in februari de workshop ‘Kiezen, hoe doe je dat?’. Deze workshop is bedoeld als eerste opstap om tot een passende beroeps- en opleidingskeuze te komen.

De workshop is bedoeld voor jou en je ouder of verzorger. Tijdens de workshop begeleiden we je bij het keuzeproces aan de hand van diverse opdrachten waar jij en je ouder/verzorger mee aan de slag gaan. Hierbij ligt de focus op je interesse, jouw eigenschappen en het belang van een goed beroepsbeeld. We laten zien hoe het mbo in elkaar zit, uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. We willen echter wel benadrukken dat het geen voorlichtingsavond over opleidingen is.

Data en tijd

·         Dinsdag 6 februari op het Horizon College in Alkmaar

·         Donderdag 8 februari op het Horizon College in Hoorn

Tijd: 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis.


Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met de decaan van jouw school. Hij kan je aanmelden voor deze workshop. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname. 

Publicatiedatum: 12 december 2017