Nieuws Item

Workshops 'Kiezen, hoe doe je dat?' 2017/2018

Ook in het schooljaar 2017/2018 wordt de workshop ‘Kiezen, hoe doe je dat?’ aangeboden. Deze workshop is bedoeld voor leerlingen en hun ouders die op zoek zijn naar een geschikte opleiding in het doolhof van opleidingsaanbod. De workshop is uitgegroeid tot een succesvolle informatieavond voor ouder en leerling.

Waar en Wanneer?
Donderdag 12 oktober van 19 tot 21 uur in Alkmaar
Dinsdag 17 oktober van 19 tot 21 uur in Hoorn
Donderdag 2 november van 19 tot 21 uur in Heerhugowaard
Dinsdag 7 november van 19 tot 21 uur in Purmerend

Stappenplan
We focussen tijdens de workshop op interesses en persoonlijke eigenschappen van de leerling maar vertellen ook over het mbo, de verschillende niveaus en mogelijkheden, de praktijk en vooral, hoe creëer je een goed beroepsbeeld? We starten met een warming up (leerling interviewt ouder over zijn of haar opleidingskeuze) en vervolgens werkt de leerling samen met de ouder een aantal opdrachten uit die verwerkt worden in een stappenplan. Dit stappenplan kunnen ze bespreken met de decaan of mentor en ook gebruiken als leidraad bij een bezoek aan een Open Dag.

Aanmelden
Deelname is gratis. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden via
I.A.Bianchi@horizoncollege.nl of (0229) 28 71 71. Omdat er beperkt plaats is tijdens de workshops, adviseren wij ouders die geïnteresseerd zijn om zich snel aan te melden. 

Publicatiedatum: 17 juli 2017