Nieuws Item

Workshop voor havisten

Zit jij in de vierde klas van de havo en ben je onzeker of het gaat lukken? Denk dan eens aan de mogelijkheid van een overstap naar het mbo. Je kunt met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo kiezen voor het mbo. Na het mbo kun je dan alsnog naar het hbo. Soms kan deze route succesvoller zijn dan de route via de havo.

Als je wilt kiezen voor de route via het mbo, realiseer je dan dat je een beroepskeuze moet maken. Je gaat dan kiezen uit een van de vele mbo-opleidingen. Dat doe je niet zo maar even. Speciaal voor deze havisten organiseert het Horizon College in februari de workshop ‘Kiezen, hoe doe je dat?’. Deze workshop is bedoeld als eerste opstap om tot een passende beroeps- en opleidingskeuze te komen.

De workshop is bedoeld voor jou en je ouder of verzorger. Tijdens de workshop begeleiden we je bij het keuzeproces aan de hand van diverse opdrachten waar jij en je ouder mee aan de slag gaan. Hierbij ligt de focus op je interesse, jouw eigenschappen en het belang van een goed beroepsbeeld. We laten zien hoe het mbo in elkaar zit, uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. We willen echter wel benadrukken dat het geen voorlichtingsavond over opleidingen is. Je kunt ervoor kiezen om de workshop in Hoorn of in Alkmaar te volgen.

Data en tijd

·         Donderdag 9 februari op het Horizon College in Hoorn

·         Donderdag 16 februari op het Horizon College in Alkmaar

Tijd: 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan voor 3 februari via e-mail aan bij I.A.Bianchi@horizoncollege.nlGraag naam, telefoonnummer, mailadres, naam van de school, naam decaan en de gewenste locatie doorgeven. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten deelnemen zijn leerlingen welkom samen met één ouder. Uiteraard kun je ook contact opnemen met je decaan.
De workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Publicatiedatum: 10 januari 2017