publicatiedatum: 19 augustus 2020

Update coronavirus

Laatste update: 19 augustus 2020

Op deze pagina vind je de laatste stand van zaken over hoe het Horizon College met de maatregelen van het kabinet omgaat. Tot de zomervakantie leerden de meeste studenten thuis. Studenten van Entree, de anderstalige groepen en de opvangklassen hebben tot de zomervakantie wel les op school gekregen. Ook nu hebben we nog steeds te maken met beperkingen. Zo kunnen we nog niet volledig gebruik maken van onze gebouwen. We laten 30% van de studenten toe in de gebouwen.

Veilig werken en leren vindt plaats door voldoende afstand te houden, regelmatig je handen te wassen en bij klachten, thuis te blijven. Dit blijft een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Terug van vakantie?
Ben je op vakantie geweest in een risicogebied, dus een land in de oranje of rode zone? Dan moet je 10 dagen vanaf de datum dat je weer terug bent gekomen in  Nederland in thuisquarantaine blijven. Heb je geen klachten, dan kun je gewoon online les volgen, maar je mag niet op de locatie komen. Meld je dan af bij je mentor én meld je via de gebruikelijke weg absent. Zet bij je absentiemelding dat je in thuisquarantaine zit en online les volgt.

Heb je wel klachten en kun je daardoor je (online) lessen niet volgen? Meld je dan ziek op de gebruikelijke manier. Wil je meer weten over de quarantaineregels? Check dan de website van de Rijksoverheid.

Wat gebeurt er tot de herfstvakantie?
Tot in ieder geval de herfstvakantie (11 oktober) ziet de situatie er zo uit.

Op school :
* vinden de examens plaats die noodzakelijk zijn
* hebben onze Entreestudenten, de anderstalige groepen, de opvangklassen en andere kwetsbare studenten hun lessen
* doen we de opstart van de opleiding met onze eerstejaarsstudenten
* geven we de praktijklessen
* kunnen docenten/medewerkers apart afspreken met individuele studenten
* geven we ons contractonderwijs

Onze tweede, derde en vierdejaarsstudenten krijgen de theorielessen op afstand aangeboden. Heb je nog algemene vragen over leren op afstand? De studentenhelpdesk staat klaar om jouw vraag te beantwoorden.

Veiligheid
Op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM doen wij ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Studenten en medewerkers worden gericht geïnstrueerd en begeleid om een veilige leer- en werkomgeving te creëren. Onverkort blijft van kracht dat het personeel en de studenten die aanwezig zijn op school volledig klachtenvrij moeten zijn.

Meer informatie voor studenten:


Studie Informatie Punt
In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt. Je kan je vraag ook hier stellen.

Je kunt een medewerker van STIP ook zelf rechtstreeks benaderen via:
• Alkmaar: 072-5476767 / 06 284 617 51
• Heerhugowaard: 072-547 6464 / 06 284 616 29
• Hoorn: 0229-287171 / 06 284 617 98
• Purmerend: 0299-455313 / 06 284 617 11

Ziek melden en verzuim
Je kunt jezelf alleen ziek melden via een mail aan het OSB. Bekijk hieronder het overzicht en jouw OSB.

Bekijk hieronder het overzicht en jouw OSB.

OSB

Contact

Emailadressen

Economie (Alkmaar)

(072) 547 68 35

EC-OSB-Alkmaar@horizoncollege.nl

Economie (Hoorn)

(0229) 28 73 30

EC-OSB-Hoorn@horizoncollege.nl

Gezondheidszorg (Alkmaar)

(072) 547 65 00

OSB-Gezondheidszorg-Alkmaar@horizoncollege.nl

Gezondheidszorg (Hoorn)

(0229) 28 73 00

OSB-Gezondheidszorg-Hoorn@horizoncollege.nl

Handel & Dienstverlening (Heerhugowaard)

(072) 547 61 50

OnderwijsadmHDV@horizoncollege.nl

Handel & Dienstverlening (Hoorn)

(0229) 28 73 57

OnderwijsadmHDV@horizoncollege.nl

Techniek (Heerhugowaard)

(072) 547 62 00

Techniek_OSB_HHW@horizoncollege.nl

Techniek (Hoorn)

(0229) 28 74 40

Techniekhoorn@horizoncollege.nl

Welzijn & Entree (Alkmaar)

(072) 547 68 94

osbwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl

Welzijn & Entree (Hoorn)

(0229) 28 74 22

OsbWelzijnHoorn@horizoncollege.nl

Purmerend

(0299) 45 53 39

osb-purmerend@horizoncollege.nl

Vavo

(072) 547 67 48

vavo-ziekmelding@horizoncollege.nl

Nu we onderwijs op afstand organiseren gelden de volgende spelregels: je neemt deel aan het georganiseerde onderwijs en als je ziek bent meld je jezelf via de mail van jouw OSB ziek. Je bent bereikbaar voor je mentor. Maken wij ons zorgen over jouw (on)bereikbaarheid dan melden wij je afwezigheid bij de gemeente.

Studentenhelpdesk 
Om alle studenten zo goed mogelijk vanaf huis te kunnen ondersteunen, is er de studentenhelpdesk voor jou. Hier kunnen alle vragen gesteld worden die te maken hebben met thuis studeren.

Er zijn drie manieren om in contact te komen met de helpdesk.
1. Je vult een formulier in met de vraag die je hebt. Hiervoor moet je wel inloggen met je Horizon e-mailadres en wachtwoord. Dit formulier vind je HIER.
2. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar: studentenhelpdesk@horizoncollege.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer en je vraag.
3. Bel met het telefoonnummer 072-547 6860.

We proberen om je dezelfde dag te bellen, te mailen of organiseren een video chat met jou. Als je kiest voor optie 1 of 2 word je door een medewerker van de helpdesk terug gebeld, we organiseren een videochat of je krijgt antwoord via de mail. ​Je kunt zelf de keuze maken. We hopen dat we jou op deze manier goed kunnen ondersteunen bij het studeren vanuit huis!

NL | Buitenlandse stages en ontvangst buitenlandse studenten/gasten
Totdat de veiligheid van studenten gewaarborgd kan worden, zijn internationale stages en andere buitenlandse activiteiten niet mogelijk. Het Horizon College ontvangt ook geen buitenlandse studenten en/of gasten. We houden iedereen op de hoogte van toekomstige wijzigingen.

EN | International internships and hosting international students/guests
Until further notice all international internships and activities have been cancelled. Until their safety can be guaranteed Horizon College cannot host any international students or guests. We will keep you informed of any changes in the (near) future.

Overige informatie:

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl en deze website voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen die je hebt kun je kwijt via het corona-crisisteam: corona@horizoncollege.nl.

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.