Coronavirus | Horizon College

publicatiedatum: 28 april 2021

Update coronavirus

Laatste update: 28 april 2021

Op deze pagina vind je de laatste stand van zaken over hoe het Horizon College met de maatregelen van het kabinet omgaat.

Er zijn gelukkig weer wat meer versoepelingen voor het mbo-onderwijs. Dit houdt in dat we in ieder geval 1 dag per week fysiek les mogen geven aan onze studenten.

Wat gebeurt er op school?

Op school:

  • vindt in ieder geval 1 dag per week fysiek onderwijs plaats
  • vinden de examens plaats die noodzakelijk zijn
  • volgen onze Entreestudenten, de anderstalige groepen, de opvangklassen en andere kwetsbare studenten al hun lessen
  • geven we de praktijklessen (ook voor contractonderwijs) en houden we ons aan de brancheprotocollen
  • geldt een mondkapjesplicht en houden we ons aan alle overige RIVM-maatregelen

Een deel van de lessen wordt online gegeven. Heb je algemene vragen over leren op afstand? De studentenhelpdesk staat klaar om jouw vraag te beantwoorden.

Vavo
Voor studenten van de vavo gelden andere richtlijnen. 
De lessen van het vmbo, havo 5 en vwo vinden op school plaats.
Ook examens, toetsen en presentaties worden op school gehouden, dat geldt ook voor havo 4. Havo 4 volgt de lessen verder online.

Veiligheid
Op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM doen wij ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Studenten en medewerkers worden gericht geïnstrueerd en begeleid om een veilige leer- en werkomgeving te creëren. Onverkort blijft van kracht dat het personeel en de studenten die aanwezig zijn op school volledig klachtenvrij moeten zijn.


Meer informatie voor studenten:


Studie Informatie Punt
In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt. Je kan je vraag ook hier stellen.

Je kunt een medewerker van STIP ook zelf rechtstreeks benaderen via:
• Alkmaar: 072-5476767 / 06-284 617 51
• Heerhugowaard: 072-547 6464 / 06-284 616 29
• Hoorn: 0229-287171 / 06-284 617 98
• Purmerend: 0299-455313 / 06-284 617 11

Ziek melden en verzuim
Je kunt jezelf alleen ziek melden via een mail aan het OSB. Bekijk hieronder het overzicht en jouw OSB.

Bekijk hieronder het overzicht en jouw OSB.

OSB

Contact

Emailadressen

Economie (Alkmaar)

(072) 547 68 35

 EC-OSB-Alkmaar@horizoncollege.nl

Economie (Hoorn)

(0229) 28 7100

OSBEconomieHoorn@horizoncollege.nl

Gezondheidszorg (Alkmaar)

(072) 547 65 00

 OSB-Gezondheidszorg-Alkmaar@horizoncollege.nl

Gezondheidszorg (Hoorn)

(0229) 28 7100

 OSB-Gezondheidszorg-Hoorn@horizoncollege.nl

Handel & Dienstverlening (Heerhugowaard)

(072) 547 61 50

 OnderwijsadmHDV@horizoncollege.nl

Handel & Dienstverlening (Hoorn)

(0229) 28 7100

 OnderwijsadmHDV@horizoncollege.nl

Techniek (Heerhugowaard)

(072) 547 62 00

 Techniek_OSB_HHW@horizoncollege.nl

Techniek (Hoorn)

(0229) 28 7100

 Techniekhoorn@horizoncollege.nl

Welzijn & Entree (Alkmaar)

(072) 547 68 94

 osbwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl

Welzijn & Entree (Hoorn)

(0229) 28 7100

 OsbWelzijnHoorn@horizoncollege.nl

Purmerend

(0299) 45 53 39

 osb-purmerend@horizoncollege.nl

Vavo

(072) 547 67 48

 vavo-ziekmelding@horizoncollege.nl

Voor het onderwijs op afstand gelden de volgende spelregels: je neemt deel aan het georganiseerde onderwijs en als je ziek bent meld je jezelf via de mail van jouw OSB ziek. Je bent bereikbaar voor je mentor. Maken wij ons zorgen over jouw (on)bereikbaarheid dan melden wij je afwezigheid bij de gemeente.

Studentenhelpdesk 
Om alle studenten zo goed mogelijk vanaf huis te kunnen ondersteunen, is er de studentenhelpdesk voor jou. Hier kunnen alle vragen gesteld worden die te maken hebben met thuis studeren.

Er zijn drie manieren om in contact te komen met de helpdesk.
1. Je vult een formulier in met de vraag die je hebt. Hiervoor moet je wel inloggen met je Horizon e-mailadres en wachtwoord. Dit formulier vind je HIER.
2. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar: studentenhelpdesk@horizoncollege.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer en je vraag.
3. Bel met het telefoonnummer 072-547 6860.

We proberen om je dezelfde dag te bellen, te mailen of organiseren een videochat met jou. Als je kiest voor optie 1 of 2 word je door een medewerker van de helpdesk teruggebeld, we organiseren een videochat of je krijgt antwoord via de mail. ​Je kunt zelf de keuze maken. We hopen dat we jou op deze manier goed kunnen ondersteunen bij het studeren vanuit huis!

NL | Buitenlandse stages en ontvangst buitenlandse studenten/gasten
Totdat de veiligheid van studenten gewaarborgd kan worden, zijn internationale stages en andere buitenlandse activiteiten niet mogelijk. Het Horizon College ontvangt ook geen buitenlandse studenten en/of gasten. We houden iedereen op de hoogte van toekomstige wijzigingen.

EN | International internships and hosting international students/guests
Until further notice all international internships and activities have been cancelled. Until their safety can be guaranteed Horizon College cannot host any international students or guests. We will keep you informed of any changes in the (near) future.

Veelgestelde vragen & antwoorden:Stages van veel studenten worden getroffen door de coronacrisis. In welke sectoren kunnen stages niet doorgaan?
De meeste stages kunnen doorgaan. Waar dat niet lukt, bijvoorbeeld in de horeca, zoeken we alternatieven. Voor de koksopleidingen is een evenementenhal in gebruik genomen voor extra praktijkwerkplekken. Voor de opleiding Gastheer/Gastvrouw worden acteurs ingezet om praktijkervaring op te doen. Daarnaast is voor de opleiding Software Developer de Stageschool gestart. De studenten krijgen opdrachten van het bedrijfsleven en werken deze opdrachten thuis of op school uit. 

Als er geen stage wordt gevonden; wat gaan de studenten dan doen?
Studenten die geen stage kunnen vinden, krijgen aanvullende opdrachten en/of praktijkinstructie.

• Kunnen de lessen ook in de avonduren worden gegeven voor een betere spreiding van de lessen en studenten?
De lessen kunnen tussen 8.30 uur en 22.00 uur plaatsvinden. Met de uitbreiding naar 22.00 uur is roostering in de avonduren mogelijk gemaakt.

Zijn er zorgen bij de docenten?
Wij houden ons op school aan alle RIVM-maatregelen. Als een docent/werknemer zich niet veilig voelt om naar school te komen, wordt in overleg met de leidinggevende een oplossing gezocht.

Verwachten we dit schooljaar dat studenten studievertraging oplopen?
We doen er alles aan om studievertraging en uitval te voorkomen. Er worden onder meer inhaal-, ondersteunende en (bij)lessen aangeboden bovenop het reguliere programma. Daarnaast wordt er gezorgd voor een alternatief stageprogramma en is er meer aandacht voor 1 op 1 begeleiding. Met behulp van de subsidie inhaal- en ondersteuningsprogramma's worden achterstanden ingelopen. Ook krijgen studenten een extra herkansing voor examens.


Overige informatie:

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl en deze website voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen bespreek je met je mentor of opleidingsmanager. Eventueel kun je je vraag ook stellen via corona@horizoncollege.nl.

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.