publicatiedatum: 03 juni 2020

Update coronavirus

Laatste update: 9 juli

Op deze pagina vind je de laatste stand van zaken over hoe het Horizon College met de maatregelen van het kabinet omgaat. Het kabinet heeft beslist dat de maatregelen rondom corona weer versoepeld worden. Als Horizon College hebben we zorgvuldig gekeken hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Tot de zomervakantie leerden de meeste studenten thuis. Studenten van Entree, de anderstalige groepen en de opvangklassen hebben tot de zomervakantie wel les op school gekregen.

Wat gebeurt er na de zomervakantie?
Ook als je na de zomervakantie -weer- gaat beginnen met je opleiding hebben we nog steeds te maken met beperkingen. Ook dan kunnen we nog niet volledig gebruik maken van onze gebouwen.
Tot in ieder geval de herfstvakantie (9 oktober) ziet de situatie er zo uit.

Op school :
* zijn de examens die noodzakelijk zijn voor 1 oktober
* hebben onze Entreestudenten, de anderstalige groepen, de opvangklassen en andere kwetsbare studenten hun lessen
* doen we de opstart van de opleiding met onze eerstejaarsstudenten
* geven we de praktijklessen
* kunnen docenten/medewerkers apart afspreken met individuele studenten
* geven we ons contractonderwijs

Onze tweede, derde en vierdejaarsstudenten krijgen de theorielessen op afstand aangeboden.

Wat betekent dit voor jou als student?
De maatregelen hebben voor elke student andere gevolgen. Je mentor kent jouw situatie het beste en heeft voor de zomervakantie met jou besproken wat je na de zomervakantie gaat doen. Ben jij één van de studenten die naar school mag komen, let dan goed op de instructies die er zijn rondom afstand houden.

Heb je nog algemene vragen over leren op afstand ? De studentenhelpdesk staat klaar om jouw vraag te beantwoorden.

Veiligheid
Op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM doen wij ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Studenten en medewerkers worden gericht geïnstrueerd en begeleid om een veilige leer- en werkomgeving te creëren. Onverkort blijft van kracht dat het personeel en de studenten die aanwezig zijn op school volledig klachtenvrij moeten zijn.

Meer informatie voor studenten:


Aan het woord
Door het coronavirus is er voor iedereen veel veranderd. Niet alleen wordt er thuis gestudeerd, maar er zijn ook studenten die stage lopen en waar de werkzaamheden ineens anders worden. Benieuwd?

Verhaal Merijn
Merijn is laatstejaars student software developer én Nederlands kampioen in zijn vakgebied. Hij liep stage bij CanvasHeroes in Amsterdam. Merijn bouwde in deze coronatijd mee aan de populaire app Ommetje.
Lees zijn verhaal 

Verhaal Lisa
Lisa is tweedejaarsstudent verpleegkundige en liep stage op een revalidatie-afdeling voor orthopedische ingrepen. Vanwege het coronavirus werd de afdeling omgebouwd tot corona-unit en ontvingen ze mensen die vanuit het ziekenhuis kwamen.
Lees haar verhaal 

Houd vol
Laat je toekomstplannen niet dwarsbomen door deze gekke situatie. Keep up the good work en hou vol! We missen onze studenten en daarom is deze video hieronder voor hen.


Studie Informatie Punt
In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt.
Je kan je vraag ook hier stellen

Je kunt een medewerker van STIP ook zelf rechtstreeks benaderen via:
• Alkmaar: 06-28461751
• Heerhugowaard: 06-28461629
• Hoorn: 06-28461798
• Purmerend: 06-28461711

We staan na de zomervakantie vanaf 10 augustus weer voor je klaar!


Ziek melden en verzuim
Vanaf nu kun je jezelf alleen ziek melden via een mail aan het OSB. Bekijk hieronder het overzicht en jouw OSB.

Nu we onderwijs op afstand organiseren gelden de volgende spelregels: je neemt deel aan het georganiseerde onderwijs en als je ziek bent meld je jezelf via de mail van jouw OSB ziek. Je bent bereikbaar voor je mentor. Maken wij ons zorgen over jouw (on)bereikbaarheid dan melden wij je afwezigheid bij de gemeente.

Studentenhelpdesk 

Om alle studenten zo goed mogelijk vanaf huis te kunnen ondersteunen, zijn we de studentenhelpdesk gestart. Hier kunnen alle vragen gesteld worden die te maken hebben met thuis studeren.

Er zijn drie manieren om in contact te komen met de helpdesk.
1. Je vult een formulier in met de vraag die je hebt. Hiervoor moet je wel inloggen met je Horizon e-mailadres en wachtwoord. Dit formulier vind je HIER.
2. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar: studentenhelpdesk@horizoncollege.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer en je vraag.
3. Bel met het telefoonnummer 072-547 6860.

Als je kiest voor optie 1 of 2 word je door een medewerker van de helpdesk teruggebeld of we organiseren een videochat. Je kunt zelf de keuze maken. We hopen dat we jou op deze manier goed kunnen ondersteunen bij het studeren vanuit huis!

Let op: tijdens de zomervakantie gelden er andere openingstijden en zijn wij uitsluitend per mail of het formulier via de website bereikbaar.

De studentenhelpdesk is de eerste én laatste week van de zomervakantie fysiek aanwezig:

  • Week 33: 10 augustus 2020 t/m 14 augustus 2020

  • Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 14.30 uur per mail of formulier

Voor de meest gestelde vragen & antwoorden verwijzen we naar HorizonNet. Te bereiken via homepagina Office 365, klik linksboven op Horizon College, daarna op Student.

NL | Buitenlandse stages en ontvangst buitenlandse studenten/gasten
Totdat de veiligheid van studenten gewaarborgd kan worden, zijn internationale stages en andere buitenlandse activiteiten niet mogelijk. Het Horizon College ontvangt ook geen buitenlandse studenten en/of gasten. We houden iedereen op de hoogte van toekomstige wijzigingen.

EN | International internships and hosting international students/guests
Until further notice all international internships and activities have been cancelled. Until their safety can be guaranteed Horizon College cannot host any international students or guests. We will keep you informed of any changes in the (near) future.Overige informatie:

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl en onze website voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen die je hebt kun je kwijt via het corona-crisisteam (telefoonnummer 072-5476363 en/of e-mail: corona@horizoncollege.nl).

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.