Coronavirus | Horizon College

publicatiedatum: 28 september 2021

Update coronavirus

Laatste update: 28 september 2021

Op deze pagina vind je de laatste stand van zaken over hoe het Horizon College met de maatregelen van het kabinet omgaat.

Per 30 augustus 2021 is het mbo volledig open, zonder 1,5 meter afstand te houden. Wij verwelkomen vanaf die datum weer al onze studenten op school.

Wat gebeurt er op school?

Op school:

• vervalt het 1,5 meter afstand houden, zowel voor studenten als voor personeel.
• adviseren wij studenten en medewerkers om 2x per week een zelftest te doen.
• geldt geen maximale groepsgrootte bij onderwijsactiviteiten.
• zorgen wij voor goede ventilatie conform de eisen van het bouwbesluit.
• houden we ons aan de basisregels: was vaak en goed je handen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Veiligheid
Op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM doen wij ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Onverkort blijft van kracht dat het personeel en de studenten die aanwezig zijn op school volledig klachtenvrij moeten zijn.


Meer informatie voor studenten:


Studie Informatie Punt
In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt. Je kan je vraag ook hier stellen.

Je kunt een medewerker van STIP ook zelf rechtstreeks benaderen via:
• Alkmaar: 072-5476767 / 06-284 617 51
• Heerhugowaard: 072-547 6464 / 06-284 616 29
• Hoorn: 0229-287171 / 06-284 617 98
• Purmerend: 0299-455313 / 06-284 617 11

Ziek melden en verzuim

Ziek zijn is vervelend en natuurlijk wil je geen enkele les missen, maar soms is dat niet anders.
Als je door ziekte niet naar school of stage kunt komen, meld je dit op de eerste ziektedag vóór 9.00 uur. Voor studenten jonger dan 18 jaar dient de ziekmelding door een ouder en/of wettelijk verzorger gedaan te worden. Ben je ouder dan 18 jaar dan moet je je persoonlijk ziekmelden. In de tabel vind je alle telefoonnummers en emailadressen per locatie. Wanneer je een e-mail stuurt vermeld dan ook je studentennummer, groepscode, de naam van je mentor en de reden van je afwezigheid.

Je kunt jezelf ziek melden via een mail aan het OSB bekijk hier het overzicht met de emailadressen van jouw OSB.

Studentenhelpdesk 
Om alle studenten zo goed mogelijk vanaf huis te kunnen ondersteunen, is er de studentenhelpdesk voor jou. Hier kunnen alle vragen gesteld worden die te maken hebben met thuis studeren.

Er zijn drie manieren om in contact te komen met de helpdesk.
1. Je vult een formulier in met de vraag die je hebt. Hiervoor moet je wel inloggen met je Horizon e-mailadres en wachtwoord. Dit formulier vind je HIER.
2. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar: studentenhelpdesk@horizoncollege.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer en je vraag.
3. Bel met het telefoonnummer 072-547 6860.

We proberen om je dezelfde dag te bellen, te mailen of organiseren een videochat met jou. Als je kiest voor optie 1 of 2 word je door een medewerker van de helpdesk teruggebeld, we organiseren een videochat of je krijgt antwoord via de mail. ​Je kunt zelf de keuze maken. We hopen dat we jou op deze manier goed kunnen ondersteunen bij het studeren vanuit huis!

Buitenlandse stages 
Na de zomervakantie kunnen onze studenten, onder bepaalde voorwaarden, weer op buitenlandse stage naar landen die de kleurcode geel en groen hebben.

Overige informatie:

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl en deze website voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen bespreek je met je mentor of opleidingsmanager. Eventueel kun je je vraag ook stellen via corona@horizoncollege.nl.

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.