Coronavirus | Horizon College

publicatiedatum: 16 november 2021

Update coronavirus

Laatste update: 16 november 2021

Op deze pagina vind je de laatste stand van zaken over hoe het Horizon College met de maatregelen van het kabinet omgaat.

De verplichting van 1,5 meter afstand houden is terug in de samenleving. Het onderwijs is daar een uitzondering op; wij hoeven binnen onze school geen 1,5 meter afstand te houden. Al onze studenten zijn dus welkom op school. Per 6 november 2021 geldt de mondkapjesplicht weer op school.

Wat gebeurt er op school?

Op school:

• geldt de mondkapjesplicht bij verplaatsingen van a naar b. Als je zit, mag het mondkapje af.
• is de maximale groepsgrootte bij onderwijsactiviteiten 75 personen.
• adviseren wij studenten en medewerkers om 2x per week preventief een zelftest te doen.
• zorgen wij voor goede ventilatie conform de eisen van het bouwbesluit.
• houden we ons aan de basisregels: was vaak en goed je handen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Veiligheid
Op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM doen wij ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Onverkort blijft van kracht dat het personeel en de studenten die aanwezig zijn op school volledig klachtenvrij moeten zijn.


Meer informatie voor studenten:


Studie Informatie Punt
In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt. Je kan je vraag ook hier stellen.

Je kunt een medewerker van STIP ook zelf rechtstreeks benaderen via:
• Alkmaar: 072-5476767 / 06-284 617 51
• Heerhugowaard: 072-547 6464 / 06-284 616 29
• Hoorn: 0229-287171 / 06-284 617 98
• Purmerend: 0299-455313 / 06-284 617 11

Ziek melden en verzuim

Ziek zijn is vervelend en natuurlijk wil je geen enkele les missen, maar soms is dat niet anders. Als je door ziekte niet naar school of stage kunt komen, meld je dit op de eerste ziektedag vóór 9.00 uur. Voor studenten jonger dan 18 jaar dient de ziekmelding door een ouder en/of wettelijk verzorger gedaan te worden. Dit kan zowel telefonisch of via de mail. Klik hier voor contactgegevens. Ben je 18 jaar of ouder dan kan je melding digitaal worden gedaan via Mijn EduArte Studentenportaal. Deze link en uitleg vind je op het HorizonNet voor studenten.

BBL-studenten moeten zich (ook tijdens eventuele lesweken) zowel op school als bij de werkgever ziek melden en later weer beter melden, minimaal de dag voor je weer begint. Als je ziek naar huis gaat gedurende een lesdag meld je dit bij je mentor en bij het Servicepunt van je locatie voordat je naar huis gaat.

Meer informatie over ziekmelden en verlof vind je hier

Studentenhelpdesk 
De studentenhelpdesk is jouw eerste aanspreekpunt voor algemene vragen.
Heb je vragen? Stel ze via deze link

Buitenlandse stages 
Na de zomervakantie kunnen onze studenten, onder bepaalde voorwaarden, weer op buitenlandse stage naar landen die de kleurcode geel en groen hebben.

Overige informatie:

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl en deze website voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen bespreek je met je mentor of opleidingsmanager. Eventueel kun je je vraag ook stellen via corona@horizoncollege.nl.

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.