Coronavirus | Horizon College

publicatiedatum: 27 januari 2022

Update coronavirus

Laatste update: 27 januari 2022

Op deze pagina vind je de laatste stand van zaken over hoe het Horizon College met de maatregelen van het kabinet omgaat.

We zijn blij dat we als mbo-school weer volledig fysiek les mogen geven. Voor het welzijn van onze studenten speelt onderwijs namelijk een cruciale rol.

Omdat de omikronvariant zeer besmettelijk is, gelden er wel bepaalde maatregelen.

• draag altijd een mondkapje, behalve tijdens eten en drinken of wanneer je zit en 1,5 meter afstand kunt houden;
• houd waar mogelijk 1,5 meter afstand;
​• doe 2x per week preventief een zelftest (advies);
• houd je verder aan de basisregels: was vaak en goed je handen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis en laat je direct testen als je klachten hebt (zelftest kan ook bij milde klachten).

Veiligheid
Op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM doen wij ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Onverkort blijft van kracht dat het personeel en de studenten die aanwezig zijn op school volledig klachtenvrij moeten zijn.

Quarantaineregels in het mbo aangepast
De quarantaineregels zijn aangepast. Als je jonger dan 18 jaar bent hoef je niet meer in quarantaine als je in contact bent geweest met iemand die corona heeft en jijzelf geen klachten hebt. Hierbij is géén onderscheid of je wel of niet gevaccineerd bent.

Ben je 18 jaar of ouder dan gelden de quarantaineregels voor volwassenen; bij nauw contact hoef je niet in quarantaine als je in de afgelopen 8 weken positief getest bent en geen klachten meer hebt, of meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebt gehad en geen klachten hebt.

Wil je zeker weten of de quarantaine voor jou wel of niet geldt; doe de check via: https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/


Meer informatie voor studenten:


Studie Informatie Punt
In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt. Je kan je vraag ook hier stellen.

Je kunt een medewerker van STIP ook zelf rechtstreeks benaderen via:
• Alkmaar: 072-5476767 / 06-284 617 51
• Heerhugowaard: 072-547 6464 / 06-284 616 29
• Hoorn: 0229-287171 / 06-284 617 98
• Purmerend: 0299-455313 / 06-284 617 11

Ziek melden en verzuim

Ziek zijn is vervelend en natuurlijk wil je geen enkele les missen, maar soms is dat niet anders. Als je door ziekte niet naar school of stage kunt komen, meld je dit op de eerste ziektedag vóór 9.00 uur. Voor studenten jonger dan 18 jaar dient de ziekmelding door een ouder en/of wettelijk verzorger gedaan te worden. Dit kan zowel telefonisch of via de mail. Klik hier voor contactgegevens. Ben je 18 jaar of ouder dan kan je melding digitaal worden gedaan via Mijn EduArte Studentenportaal. Deze link en uitleg vind je op het HorizonNet voor studenten.

BBL-studenten moeten zich (ook tijdens eventuele lesweken) zowel op school als bij de werkgever ziek melden en later weer beter melden, minimaal de dag voor je weer begint. Als je ziek naar huis gaat gedurende een lesdag meld je dit bij je mentor en bij het Servicepunt van je locatie voordat je naar huis gaat.

Let op: betreft je ziek- of afwezigheidsmelding corona of quarantaine? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Meer informatie over ziekmelden en verlof vind je hier

Studentenhelpdesk 
De studentenhelpdesk is jouw eerste aanspreekpunt voor algemene vragen.
Heb je vragen? Stel ze via deze link

Buitenlandse stages 
Onze studenten kunnen, onder bepaalde voorwaarden, weer op buitenlandse stage naar landen die de kleurcode geel en groen hebben.

Overige informatie:

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl en deze website voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen bespreek je met je mentor of opleidingsmanager. Eventueel kun je je vraag ook stellen via corona@horizoncollege.nl.

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.