publicatiedatum: 27 maart 2020

Coronavirus - geen lessen op locaties

In verband met het coronavirus worden er tot 4 mei geen lessen verzorgd op de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

Laatste update: vrijdag 27 maart

De directie van het Horizon College heeft besloten dat we, met ingang van woensdag 25 maart tot maandag 4 mei, geen fysieke activiteiten met studenten uitvoeren in onze gebouwen. Dat betekent dat we in deze periode geen examens in onze gebouwen afnemen en ook geen activiteiten uitvoeren om studenten fysiek te ondersteunen of te begeleiden. Daarmee krijgen wij de ruimte om de komende weken het onderwijs op afstand nog beter in te richten. Ook kijken we hoe examinering de komende maanden mogelijk is, vooral ook in de beroepspraktijk.

Hoe vervelend ook, we hopen dat we op deze manier een periode van meer rust voor iedereen creëren in deze onrustige tijd.

Mocht je vragen hebben; deze kun je stellen aan je mentor. We zullen alles in het werk stellen om studieachterstand te voorkomen.

Check naast deze website ook regelmatig je HC-mail voor updates en nieuws!

Vavo

Volg je bij ons vavo-onderwijs? Dinsdag 24 maart is aangekondigd dat de centrale eindexamens voor middelbare scholieren dit jaar niet doorgaan. Dit heeft minister Slob in overleg met onderwijsvertegenwoordigers besloten. De schoolexamens mogen afgenomen worden tot begin juni en de resultaten van jouw schoolexamens bepalen of je wel of geen certificaat haalt. Dit betekent dat:
• de huidige planning van de schoolexamens die op school gehouden zouden worden, komt te vervallen. Wij gaan deze schoolexamens in onze schoolgebouwen op een later moment inplannen. Schoolexamens worden dus (indien mogelijk) ingepland vanaf 4 mei.
• geplande digitale examens gaan door.

Studie Informatie Punt

In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt.

Je kan je vraag ook hier stellen

Of telefonisch:
Alkmaar 06-28461751
Heerhugowaard 06-28461629
Hoorn 06-28461798
Purmerend 06-28461711

We staan voor je klaar!

Ziek melden

Vanaf nu kun je jezelf alleen ziek melden via een mail aan het OSB. Bekijk hieronder het overzicht en jouw OSB.

Eerdere updates:

Studentenhelpdesk

Om alle studenten zo goed mogelijk vanaf huis te kunnen ondersteunen, zijn we een studentenhelpdesk gestart. Hier kun je al jouw vragen stellen die te maken hebben met thuis studeren. De studentenhelpdesk is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Er zijn twee manieren om in contact te komen met de helpdesk.
1. Je vult een formulier in met wat informatie over jezelf en de vraag die je hebt. Hiervoor moet je wel inloggen met je Horizon e-mailadres en wachtwoord. Dit formulier vind je HIER.
2. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar: studentenhelpdesk@horizoncollege.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer en je vraag.

In allebei de gevallen word je door iemand van de helpdesk teruggebeld of we organiseren een videochat. Je kunt zelf de keuze maken. We gaan nog aan de slag met een site waarin je veel gestelde vragen en allerlei informatie en tips kunt vinden over thuis studeren. Zodra deze klaar is, hoor je dat. We hopen dat we jou op deze manier goed kunnen ondersteunen bij het studeren vanuit huis!

Stage

• Ben je momenteel op stage en biedt jouw leerbedrijf de mogelijkheid om je stage te vervolgen, dan kun je jouw stage gewoon vervolgen. Als het leerbedrijf aangeeft dat studenten uit voorzorg niet welkom zijn, dan respecteren we dat.

NL | Buitenlandse stages

Voor stagiairs in het buitenland is het advies om de stage voortijdig te beëindigen en naar Nederland terug te keren. Indien je niet terug wilt keren, ligt de verantwoordelijkheid voor deze keuze bij jou als student (indien meerderjarig).

EN | International internships

We have stopped all international internships and exchanges. So no one goes abroad for an internship and we will receive no more foreign students. We advise students who are currently doing an internship abroad, to come back to the Netherlands.

Intakes voor nieuwe opleiding

Tot 4 mei vinden er geen intakes plaats. Heb je al een afspraak voor een intake staan; deze gaat niet door. Daar waar nodig kan na 4 mei alsnog een intakegesprek plaatsvinden als de student dat zelf wil of als het onderwijsteam dat nodig vindt. Nadere informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Aanmelden voor nieuwe opleiding

De uiterste datum van aanmelden bij het mbo is verlengd met een maand, tot 1 mei. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je voor 1 mei aan voor een nieuwe opleiding. Wacht daar niet te lang mee. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je definitief kunnen inschrijven voor een opleiding. 
Meer lezen óf direct aanmelden kan hier 

Overige informatie

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl en onze website voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen die je hebt kun je kwijt via het corona-crisisteam (telefoonnummer 072-5476363 en/of email corona@horizoncollege.nl). Zie ook vragen en antwoorden van het ministerie van Onderwijs

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.

Minister Ingrid van Engelshoven en minister Arie Slob danken iedereen in het onderwijs voor het harde werken van de afgelopen dagen. Bekijk onderstaande videoboodschap.