Coronavirus | Horizon College

publicatiedatum: 17 maart 2022

Update coronavirus

Laatste update: 17 maart 2022

Op deze pagina vind je de laatste stand van zaken over hoe het Horizon College met de maatregelen van het kabinet omgaat.

We hebben er lang naar uitgezien! Inmiddels is het zover, het kabinet heeft besloten om de meeste coronamaatregelen voor de samenleving los te laten. Ook de school draait sinds een aantal weken weer volop, gelukkig! De levendigheid in de scholen is weer terug en daar zijn we blij om.

Hieronder lees je wat het kabinetsbesluit voor onze school betekent.

Maatregelen en adviezen
Het volgende advies vervalt:

  • Het advies om twee keer per week preventief te testen

Een aantal zaken blijft hetzelfde, zoals bij klachten blijf je thuis en doe je een zelftest. Als de uitslag positief is, wordt geadviseerd je te laten testen bij de GGD. Ook het quarantaine-advies is ongewijzigd. Wil je weten of quarantaine voor jou wel of niet geldt; doe de check via: https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/

Zelftesten
Zelftesten zijn nog steeds beschikbaar en te verkrijgen bij het Servicepunt op elke locatie.

Algemene basisregels
Het kabinet adviseert om een aantal basisregels in stand te houden: nies in je elleboog, was regelmatig je handen en test bij klachten. We willen je vragen om je aan deze basisregels te houden.

Meer informatie voor studenten:


Studie Informatie Punt
In deze coronatijd zijn wij er ook voor jongeren in kwetsbare thuissituaties, nemen we beroepskeuzetesten af en geven we loopbaanadvies aan instromers, twijfelaars en overstappers.

Zit je al bij ons op school en heb je advies/begeleiding nodig, dan kun je dit aangeven bij je mentor. Hij/zij kan ervoor zorgen dat een begeleider van STIP contact met je opneemt. Je kan je vraag ook hier stellen.

Je kunt een medewerker van STIP ook zelf rechtstreeks benaderen via:
• Alkmaar: 072-5476767 / 06-284 617 51
• Heerhugowaard: 072-547 6464 / 06-284 616 29
• Hoorn: 0229-287171 / 06-284 617 98
• Purmerend: 0299-455313 / 06-284 617 11

Ziek melden en verzuim

Ziek zijn is vervelend en natuurlijk wil je geen enkele les missen, maar soms is dat niet anders. Als je door ziekte niet naar school of stage kunt komen, meld je dit op de eerste ziektedag vóór 9.00 uur. Voor studenten jonger dan 18 jaar dient de ziekmelding door een ouder en/of wettelijk verzorger gedaan te worden. Dit kan zowel telefonisch of via de mail. Klik hier voor contactgegevens. Ben je 18 jaar of ouder dan kan je melding digitaal worden gedaan via Mijn EduArte Studentenportaal. Deze link en uitleg vind je op het HorizonNet voor studenten.

BBL-studenten moeten zich (ook tijdens eventuele lesweken) zowel op school als bij de werkgever ziek melden en later weer beter melden, minimaal de dag voor je weer begint. Als je ziek naar huis gaat gedurende een lesdag meld je dit bij je mentor en bij het Servicepunt van je locatie voordat je naar huis gaat.

Let op: betreft je ziek- of afwezigheidsmelding corona of quarantaine? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Meer informatie over ziekmelden en verlof vind je hier

Studentenhelpdesk 
De studentenhelpdesk is jouw eerste aanspreekpunt voor algemene vragen.
Heb je vragen? Stel ze via deze link

Buitenlandse stages 
Onze studenten kunnen, onder bepaalde voorwaarden, weer op buitenlandse stage naar landen die de kleurcode geel en groen hebben.

Overige informatie:

Wij volgen de landelijke richtlijnen en vragen jou dat ook te doen. Check de algemene website van het RIVM: www.rivm.nl of rijksoverheid.nl voor actuele informatie. We sturen huidige studenten ook via de HC-mail berichten. Alle andere vragen of opmerkingen bespreek je met je mentor of opleidingsmanager. Eventueel kun je je vraag ook stellen via corona@horizoncollege.nl.

Uiteraard hopen we dat je in goede gezondheid bent en blijft en dat we er samen voor zorgen dat het coronavirus onder controle komt.