Coronavirus

publicatiedatum: 04 maart 2020

Coronavirus - antwoord op vragen

Laatste update: 13 maart
Het coronavirus breidt zich uit over Nederland en we willen je graag informeren hoe wij als school hiermee omgaan.

Tot nu toe is er geen reden tot zorg op de onderwijslocaties van het Horizon College. De overheid ziet geen reden om scholen te sluiten. Onze locaties zijn open en stages kunnen doorgaan. Echter, de stages van de VeVa-opleidingen (Veiligheid & Vakmanschap) gaan vanaf donderdag 12 maart niet door. Dit is een besluit van het ministerie van Defensie. Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM, het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte op donderdag 12 maart hebben we de richtlijnen omtrent het coronavirus aangepast. Dat houdt in dat je bij verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts niet naar school kunt komen. Dit geldt voor iedereen die deze klachten heeft.

We hebben vragen en antwoorden geformuleerd. Staat je vraag er niet tussen dan kun je tijdens werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur contact opnemen met het telefoonnummer 072 - 547 6363. Op vrijdag is dit nummer tot 17.00 uur bereikbaar. Je kunt ook een mail sturen naar: corona@horizoncollege.nl

Welke voorzorgsmaatregelen nemen wij?
De komende tijd wordt er in de schoolgebouwen extra schoongemaakt. Zoals bijvoorbeeld de trapleuningen, deurkrukken en de poortjes bij binnenkomst. Handgel om je handen extra schoon te maken, is aanwezig.

Welke voorzorgsmaatregelen kun je zelf nemen?
De overheid roept op om geen handen te schudden. Was regelmatig je handen. Maak bij verkoudheid gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg. Niezen en/of hoesten doe je in de binnenkant van je elleboog.

Je bent in een besmet gebied geweest of met een besmet persoon in aanraking gekomen?
Houd je gezondheid extra in de gaten. Als je verkoudheidsklachten hebt, blijf thuis om uit te zieken en om anderen niet te besmetten. Als de klachten erger worden, bel dan met de huisarts.

Via nederlandwereldwijd.nl/ kun je checken of je in een risicogebied bent geweest.

Mag ik al ouder mijn kind thuis houden?
Wij respecteren de 'motie Wilders' als ouders besluiten hun kind thuis te houden.

Stel dat het coronavirus wordt vastgesteld op één van onze locaties. Wat gebeurt er dan?
In overleg met de GGD worden passende maatregelen genomen.

Ik heb binnenkort een tentamen of examen. Wat te doen?
Het ministerie van Onderwijs werkt aan richtlijnen, tot die tijd gaan tentamens en examens gewoon door.

Ik heb binnenkort een evenement/excursie/bijeenkomst. Gaat dat door?
Evenementen/excursies/bijeenkomsten met meer dan honderd personen gaan niet door. 
Bijeenkomsten met minder dan honderd personen worden door de onderwijsteams beoordeeld op hun belang voor de voortgang van het onderwijs. Indien noodzakelijk gaan deze bijeenkomsten door, anders niet.  

Mogen studenten naar het buitenland vertrekken?
We hebben alle internationale stages en uitwisselingen stopgezet. Er gaat niemand meer naar het buitenland op stage en er komen ook geen buitenlandse studenten meer bij ons op school. Voor studenten die op dit moment in het buitenland op stage zijn wordt individueel bekeken of het aan de orde is om terug te komen naar Nederland.

Stel jezelf op de hoogte van de actuele situatie. Waar vind je informatie?