Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 13 februari 2020

Studenten van Wijkleercentrum ontvangen diploma


De eerste studenten van Wijkleercentrum Avenhorn hebben hun diploma ontvangen. Vanwege het grote succes wordt de opleiding definitief voortgezet. Het Horizon College is trots op de studenten en het succesvolle samenwerkingsverband.

Twee jaar geleden gingen de eerste studenten van start in het Wijkleercentrum, waar zij worden voorbereid op een baan in de zorg. Dit is onderdeel van het onderwijsconcept van het Wijkleercentrum, waarbij de studenten praktische ondersteuning bieden aan hulpbehoevende buurtbewoners. Die ondersteuning bestaat bijvoorbeeld uit hulp bij boodschappen en het bereiden van maaltijden. Zowel de studenten als de kwetsbare inwoners worden op deze manier begeleid naar grotere zelfredzaamheid.

Meerdere behoeftes
Het Wijkleercentrum is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeente Koggenland, Horizon College, zorgorganisaties Omring en Wilgaerden en werkgeversorganisatie ZWplus/SIGRA. De opleiding speelt in op meerdere behoeftes in de samenleving, zegt wethouder Win Bijman: 'Het Wijkleercentrum helpt jongeren aan stageplekken en een praktijkgerichte opleiding. Tegelijkertijd worden kwetsbare inwoners – met name ouderen – geholpen met de ondersteuning en het gezelschap van de studenten. En de zorgorganisaties profiteren, doordat er nieuw personeel wordt klaargestoomd.'

Geluksbrenger
Frank Sitaram opleidingsmanager van het Horizon College: 'Het Wijkleercentrum is een mooie plek geworden waar op innovatieve en op eigenwijze manier studenten opgeleid worden voor het vak van Helpende Zorg en Welzijn.' Hij vindt het dan ook een 'geluksbrenger'. Een geluksbrenger aan de inwoners van de gemeente, maar ook aan de studenten en docenten.


Eindrapportage
Tijdens de bijeenkomst werd ook de eindrapportage gepresenteerd van 2 jaar Wijkleercentrum Avenhorn. Een van de opvallende resultaten was dat de beoogde 2500 uren ondersteuning in de wijk ruimschoots was verdubbeld met 5229 uur.

Op 12 februari werd door de vertegenwoordigers van de betrokken partijen het convenant ondertekend. Op de foto: Monique Spaansen (directeur Gezondheidszorg, Welzijn en Sport van het Horizon College), René Rook (manager Zorg WilgaerdenLeekwerweideGroep), Wethouder Win Bijman (gemeente Koggenland) en John Horlings (directeur P&O Omring).

Meer informatie
Meer informatie over de opleiding Helpende Zorg en Welzijn kun je hier vinden