Doorlopende leerlijn ontwikkeld met Tabor College

publicatiedatum: 13 juli 2022

Doorlopende leerlijn ontwikkeld met Tabor College

Het Horizon College en het Tabor College (locatie d’Ampte) hebben een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor vmbo-leerlingen die een techniekopleiding op niveau 4 willen volgen. Dit betekent concreet dat na de zomervakantie 19 leerlingen van het Tabor College 1 dag per week naar het Horizon College komen voor lessen. Het betreft leerlingen die de richting Motorvoertuigentechniek en Engineering (bouw, metaal, elektro, smart building) hebben gekozen. Daarnaast volgen de leerlingen 3 dagen per week les op het vmbo en 1 dag stage. Om de samenwerking te bevestigen is maandag 11 juli een overeenkomst getekend.

Uitval voorkomen
De doorlopende leerlijn is bedoeld om vmbo-leerlingen in een vroeg stadium kennis te laten maken met het mbo; zo kunnen leerlingen zich beter voorbereiden op een mbo-studie en kan uitval worden voorkomen. Deze doorlopende leerlijn draagt tevens bij aan de toenemende personeelstekorten binnen de techniek. Jongeren kunnen hiermee sneller op de arbeidsmarkt komen.

Er bestaat al een doorlopende leerlijn met het Tabor College voor niveau 2 en niveau 3. Nu is niveau 4 eraan toegevoegd.