Merijn naar EuroSkills!

publicatiedatum: 22 april 2020

Merijn naar EuroSkills!

De 26 Nederlandse deelnemers voor de komende editie van het EK voor beroepen zijn bekend. Als Team Netherlands nemen zij van 6 t/m 10 januari 2021 deel aan EuroSkills 2020. Eén van deze kanjers is onze student Merijn Lioen. Hij komt tijdens het Europees Kampioenschap voor het Horizon College uit in de vakrichting Applicatie- en Mediaontwikkelaar.

De 26 Nederlandse vaktalenten zijn allen kampioenen in hun vakgebied. Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland en Bert Beun, voorzitter College van Bestuur Deltion en tevens Official Delegate voor WorldSkills Netherlands maakten de samenstelling van Team Netherlands 2020 live via Facebook bekend. De komende maanden trainen de teamleden elk minimaal 400 uur met experts uit het bedrijfsleven en van scholen. Alle voorbereidingen staan in het teken van hun deelname aan deze Europese Kampioenschappen. WorldSkills Netherlands verzorgt de mentale voorbereiding en begeleidt Team Netherlands op weg naar en tijdens het EK in het Oostenrijkse Graz. Wij wensen Merijn uiteraard heel veel succes op weg naar en tijdens het EK!

Coronavirus
EuroSkills zijn de Europese Kampioenschappen voor beroepen. De deelnemers van Team Netherlands hebben zich gekwalificeerd via deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens de Skills Heroes finale hebben zij bewezen de beste in hun vakgebied te zijn en hebben ze de gouden medaille bemachtigd! EuroSkills vindt plaats van 6 t/m 10 januari 2021 in Graz, Oostenrijk. Oorspronkelijk waren de wedstrijden gepland in september 2020, maar vanwege Covid-19 zijn deze uitgesteld naar januari 2021. Zo’n 650 deelnemers uit 30 landen zullen dan strijden om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in een van de 45 beroepen. Er worden 100.000 bezoekers verwacht.