Met gouden ervaringen rijker terug van WorldSkills

publicatiedatum: 28 augustus 2019

Met gouden ervaringen rijker terug van WorldSkills

Studenten Robin Berkhout en Bas Klarenbeek hebben een onvergetelijke week achter de rug. Zij reisden naar Kazan in Rusland voor WorldSkills, het wereldkampioenschap voor beroepen. Vier dagen lang werkten Robin (timmerman) en Bas (patissier) keihard aan hun opdracht en werkstukken. Dinsdagavond 27 augustus was de prijsuitreiking met een grootse afsluitingsceremonie. Voor onze studenten Bas en Robin helaas geen medaille, maar wel een gouden ervaring rijker, zoals Robin na afloop vertelde.

Uitslagen
Timmerman Robin eindigde op de 13e plaats met 635 punten. Alex Bruns uit Duitsland won het goud met 725 punten. Bij de timmermannen streden in totaal 15 deelnemers om de medailles. Patissier Bas eindigde op een 16e plaats met 682 punten. Ji-Yun Han uit Korea won het goud met 746 punten. Bij de patissiers streden in totaal 23 deelnemers om de medailles.

Koffer vol ervaringen
Vol trots kwam een delegatie van het directieteam naar Schiphol voor een ontvangst. Geen medaille voor ‘onze’ mannen, maar wel teruggekomen met een koffer vol ervaringen en verhalen want zij behoren binnen hun vak tot de ‘jonge’ wereldtop en daar valt veel over te vertellen.

Medals of excellence
Naast goud, zilver en brons waren er nog medals of excellence te verdelen. Team NL sleepte er 13 in de wacht, voor studenten die 700 punten of meer scoorden. Klik hier voor het persbericht WorldSkills Netherlands.

Bekijk hier de uitslagen van Team N
Bekijk hier alle uitslagen
Bekijk hier de aftermovie