Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 16 mei 2023

Sam Strijbis grijpt naast Best of Excellence Award

Helaas; onze student Sam Strijbis was genomineerd voor de Best of Excellence Award, maar hij heeft de prijs jammer genoeg niet gewonnen. Sam was genomineerd omdat hij tijdens het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten hoge puntenscores behaalde. In maart deed Sam mee met Skills Heroes, het NK voor mbo-studenten en veroverde hij voor het tweede jaar op rij goud in de categorie sanitaire- en verwarmingstechnicus. Er waren elf studenten van verschillende mbo-opleidingen en verschillende mbo-scholen genomineerd voor de award, die maandagavond 15 mei werd uitgereikt. Bart Willems van mbo-school ROC Nijmegen nam de award mee naar huis.

Sam, die mede wordt opgeleid door partner IW Noord-Holland, heeft nog wel kans om zijn prijzenkast aan te vullen, want hij doet in september mee met het Europees kampioenschap voor mbo-studenten, EuroSkills, in het Poolse Gdansk.

Poppodium Victorie
De Best of Excellence Award werd uitgereikt tijdens het "Dit is mbo Ambassadeursgala". Tijdens dit gala werden meerdere prijzen verdeeld; de mbo-ambassadeur van het jaar werd gekozen, alsook beste onderwijsteam, beste praktijkopleider en beste leerbedrijf. Bij de leerbedrijven werd het Alkmaarse poppodium Victorie benoemd tot beste leerbedrijf in de categorie ICT en creatieve industrie. Het Horizon College nomineerde Victorie hiervoor vanwege de goede begeleiding van mbo-stagiairs van de opleidingen Facilitaire Dienstverlening. Leerbedrijven zijn voor het mbo enorm belangrijke partners bij het opleiden van studenten. Met dit gala worden zij en de praktijkopleiders in het zonnetje gezet.

Lees meer over alle winnaars van het Dit is mbo Ambassadeursgala 2023

Het gala is een initiatief van de MBO Raad, waar SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO een bijdrage aan leveren.

Bekijk hier een impressie van deze mooie avond.