Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 28 november 2022

Sam Strijbis wint zilver

Student Sam Strijbis (23) heeft zilver behaald tijdens de internationale wedstrijd WorldSkills in Polen. Hij kwam uit in de categorie sanitaire- en verwarmingstechniek. De medailles werden in Gdansk uitgereikt aan deelnemers die 700 punten of meer scoorden. Dat deden ze in een reeks opdrachten die ze van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 november hebben uitgevoerd.

Snelheid en zorgvuldigheid
Tijdens de competitie zijn Sam en zijn medefinalisten door een vakjury beoordeeld op verschillende aspecten van het werk. Daarbij wordt veel gewicht gegeven aan snelheid en zorgvuldigheid. Maar ook aspecten als werkorganisatie, communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit worden door de jury meegewogen in de eindbeoordeling.

Nederlands kampioen
Sam is opgeleid door IWNH (installatiewerk) en het Horizon College. In april werd hij Nederlands kampioen en dat leverde hem een ticket op voor het WK in China. In verband met corona is dat kampioenschap afgelast. Daarvoor in de plaats heeft WorldSkills Netherlands internationale wedstrijden voor mbo-studenten geregeld.

Hoog niveau
‘De resultaten op het WorldSkills-toernooi laten zien dat in het vakgebied installatietechniek we in Nederland op hoog niveau opleiden’, zegt Ronald Olij, voorzitter van Stichting IW Nederland. ‘En dat is belangrijk want de branche zit te springen om goed opgeleide nieuwe werknemers. Er is werk in overvloed.’

Meer weten over WorldSkills Polen; check hier