Masterclass Lange Frans

Ter ere van de nieuwe visie van het Horizon College organiseren we twee masterclasses door Lange Frans exclusief voor onze studenten. Na die twee masterclasses moet er een track staan die wordt opgenomen in een studio, ook wordt er een clip gemaakt.

Wat doen we in de masterclass?
Lange Frans is docent in de masterclass. Hij zorgt er voor dat de groep in twee masterclass sessies naar een track toewerkt die vervolgens opgenomen wordt. De tijd is beperkt dus het worden snelkookpan-sessies. Hoe moet het klinken? Welke beat willen we? Wie gaat er rappen? Wie gaat schrijven? Wie doet wat? De eerste masterclass hebben de 20 geselecteerde studenten inmiddels verlaten met huiswerk. Ze werken hun bijdrage aan de track verder uit, tekst, idee├źn voor de clip etc. Een week later is de tweede masterclass en wordt de track daadwerkelijk in elkaar gezet. Laten horen/zien wat je hebt, bij elkaar brengen, oefenen en de laatste puntjes op de i. Aan het einde van de dag moet de track klaar zijn. Tijdens de masterclasses worden opnames gemaakt die later voor de clip gebruikt worden. Deze clip zullen we binnen en buiten de school gebruiken als onderdeel van onze visie.

Waarom deze masterclass?
Het Horizon heeft een nieuwe visie, een beeld van wat voor school we willen zijn en willen worden. Bij het maken van deze visie zijn ook studenten betrokken. De visie is het toekomstbeeld waar wij naartoe werken. Dit willen we ook uitdragen naar studenten en aankomende studenten.

De visie bestaat uit vier waarden:
- Wij zijn een organisatie met een hart.
- Wij nodigen je uit om te groeien tot wie je bent.
- Wij maken eigenzinnig onderwijs.
- Wij vormen een samenleving die deel is van de wereld.

 

De deelnemers aan de masterclass zijn bekend!

 

 

 

Lees hier hoe de Masterclasses verliepen en de rap en de video tot stand kwamen.

- Opname clip met Lange Frans

- Studenten rappen over nieuwe visie