Cursussen Ondernemen

Cursussen ondernemen

Voor jezelf beginnen? Om de noodzakelijke kennis op te doen en om je ondernemerscompetenties te ontwikkelen, biedt het Horizon College een cursus ondernemen aan:

Bouwstenen voor Ondernemerschap

Heb je ondernemende ambities? Dan heeft het Horizon College, in samenwerking met de Kamer van Koophandel NWH en de Rabobank Alkmaar en Omstreken, een praktische en boeiende cursus voor jou in huis. Ondernemen is een vak waarin uiteenlopende vaardigheden bij elkaar komen. Wij bieden daar de passende bouwstenen voor aan. Immers: wie onderneemt, bouwt aan zichzelf. 
Meer informatie over Bouwstenen voor Ondernemerschap

 

Ondernemersconferentie
Voor studenten van het Horizon College organiseert het Horizon College in samenwerking met de Rabobank en de Kamer van Koophandel,  de Ondernemersconferentie op woensdag 20 december van 19.00 tot 22.30 uur. Studenten volgen interessante workshops en ontmoeten gastspreker en social media-expert Vincent Smit. Vincent is ondernemer en eigenaar van verschillende concepten en bedrijven, zoals Kickstart Your Social Media BV. Hij verduidelijkt het belang van de vijf ‘heidjes’ en laat aan de hand van sprekende voorbeelden zien hoe je social media kunt inzetten om jouw bereikbaarheid, vindbaarheid, betrouwbaarheid, deelbaarheid en zichtbaarheid enorm te laten toenemen.

 

Uit vier praktische workshops kiezen studenten er twee die voor hen het meest interessant zijn. Zo halen zij het maximale uit je avond:

 

·         Via Horizon College naar 3 succesvolle bedrijven! – Roza Awetisian

Roza (24 jaar) heeft tijdens haar opleiding Haarmode ook het programma Bouwstenen voor Ondernemerschap gevolgd en een ondernemingsplan ontwikkeld. Dat heeft de basis gevormd voor haar succes als ondernemer. Inmiddels heeft ze salon, een groothandel en een kappersacademie succesvol opgezet. Hoe is ze gestart? Welke knelpunten kwam ze tegen? Welke tips heeft ze? Vragen die tijdens deze workshop aan bod komen!

 

·         Conceptstorm: Hoe onderzoek je of er markt is voor je product?Vincent Smit

Er zijn heel veel mensen met ideeën. Zij verzinnen aan de lopende band nieuwe concepten voor nieuwe bedrijven, apps, games of nieuwe producten/diensten. Vaak ontbreekt het hen aan tijd, geld, de juiste inzichten, expertise en een netwerk maar in bijna alle gevallen: daadkracht! Tijdens deze workshop krijg je zinvolle tips op vragen als: Hoe onderzoek je of er markt voor je idee is? Hoe kom je aan informatie over de doelgroep? Hoe test je de levensvatbaarheid?

 

·         Geldzaken en hoe bekostig ik investeringen voor het starten van mijn bedrijf?

Roy van der Roest (Rabobank)

Hoe bekostig ik de investeringen die ik moet doen om een onderneming te starten? Wat zijn de mogelijkheden om dit te financieren? Hoe ga ik mijn geld ontvangen van mijn opdrachtgevers en hoe betaal ik mijn leveranciers? Dit zijn enkele vragen waar in deze workshop antwoord op wordt gegeven. Laat je verrassen wat een bank met haar producten voor een startende onderneming kan betekenen!

 

·         Netwerken, essentieel voor succesvol ondernemerschap, hoe doe ik dat?

- Annemiek Brouwer en Peter Bakkum

Wat is netwerken eigenlijk? Hoe doe je dat? Hoe kan je het leren? Wat moet je doen maar ook vooral niet doen? Wat vertel je als iemand je vraagt wat je doet? Ben je geïnteresseerd in het antwoord op deze vragen. Bezoek dan deze workshop, dan praten ervaren ondernemers je bij!

 

De Ondernemersconferentie vindt plaats op het hoofdkantoor van de Rabobank, Robonsbosweg 5 in Alkmaar.
Studenten moeten zich voor 25 november opgeven bij hun docent.