Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Decanen

Informatie over het Horizon College

+130 opleidingen
4 locaties

Informatie voor decanen

Wij willen potentiële studenten zo goed mogelijk voorbereiden en helpen bij hun studiekeuze. Het Horizon College werkt daarom graag samen met decanen in het voortgezet onderwijs. Hieronder kun je alle informatie vinden die je nodig hebt. Heb je een vraag of kun je toch niet vinden wat je zoekt? Laat het dan weten via ons Expertisecentrum Begeleiding.

Benieuwd wat er allemaal gebeurt binnen het Horizon College? Bekijk hier het laatste nieuws

Welke opleidingen bieden wij aan?

Wij bieden beroepsopleidingen aan op verschillende niveaus, namelijk:
• Entree-opleidingen, niveau 1
• basisberoepsopleidingen, niveau 2
• vakopleidingen, niveau 3
• middenkader- of specialistenopleidingen, niveau 4

De niveaus sluiten op elkaar aan. Dat wil zeggen dat een student met een diploma op niveau 2 verder kan gaan met een opleiding op niveau 3 in dezelfde studierichting. Met een diploma op niveau 4 kan een student naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Vaak kunnen studenten met een mbo-diploma vrijstellingen krijgen, zodat de hbo-studie korter wordt.

Bekijk al onze opleidingen

Handig om te weten: studenten kunnen bij ons ook hun diploma halen voor vmbo-tl, havo en vwo via vavo.

 

 

Extra's van het Horizon College

Topsportregeling
Als een student heeft aangegeven topsporter te zijn, wordt hij/zij door de topsportcoördinator uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Als het mogelijk is, wordt er een individueel leertraject samengesteld.
Meer over topsportregeling

Internationalisering
Het Horizon College biedt veel mogelijkheden om de grenzen van studenten te verleggen. Zo kunnen zij bij verschillende opleidingen een stage of een deel van hun studie in het buitenland volgen.
Meer over internationalisering

 

Passend onderwijs
Wanneer een student een beperking, chronische ziekte of stoornis heeft, kan hij/zij in aanmerking komen voor extra ondersteuning. In een uitgebreide intakeprocedure bepalen we met de student of hij/zij een geschikte opleiding heeft gekozen.
Meer over passend onderwijs

Excellentie
Het Horizon College wil dat studenten het beste uit zichzelf halen en hun talenten ontwikkelen. We hebben daarom meerdere excellentieprogramma’s, waaronder de Skills vakwedstrijden.
Meer over excellentie

Expertisecentrum Begeleiding

Op elke locatie van het Horizon College is er een Expertisecentrum Begeleiding. Hier kunnen leerlingen terecht met allerlei vragen. Maar het Expertisecentrum Begeleiding is er ook voor decanen. Als decaan kun je hier terecht voor informatie over opleidingen van het Horizon College maar ook met vragen over andere zaken, zoals:

• informatie over aanmelden en toelatingseisen
• ondersteuning bij passend onderwijs
• combinatie topsport en studie
• faciliteiten bij dyslexie en/of dyscalculie

 

Veelgestelde vragen