Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Begeleider Maatschappelijke Zorg

  • Alkmaar Hoorn
  • BBL BOL
  • Niveau 3
  • 2 jaar 3 jaar
  • september 2024
Begeleider Maatschappelijke Zorg

De ideale opleiding als jij het leuk vindt om te werken met mensen en ze wilt helpen zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij te laten functioneren. Als begeleider maatschappelijke zorg kom je te werken in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg en ouderenzorg.

Mensen die vanwege beperkingen of stoornissen niet (meer) zelfstandig kunnen functioneren binnen hun dagelijkse bezigheden, hebben hulp nodig van een begeleider maatschappelijke zorg.

Daarbij kun je denken aan ondersteuning bij zelfstandig wonen, persoonlijke zorg, werken op een zorgboerderij of het invullen van vrije tijd. Je voert bijvoorbeeld een dagprogramma uit voor de cliënten binnen een woonvoorziening of je ondersteunt cliënten tijdens activiteiten op een dagbesteding.

De doelgroep waarmee je werkt is zeer divers. Het zijn mensen van verschillende leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking en mensen met één of meerdere ziekten en/of problematieken, zoals vormen van dementie en psychiatrische ziektebeelden.

Je werkplek is in de meeste gevallen bij een dagactiviteitencentrum of binnen een woonvoorziening, waarbij je als begeleider op de groep bij de dagbesteding of woonbegeleiding werkt. Denk hierbij ook aan huiskamerproject voor ouderen, een locatie voor dagbesteding voor verstandelijk beperkten en psychiatrie en zorgboerderijen.

Het onderwijs is projectmatig opgezet. Dit betekent dat je vooral wordt uitgedaagd om de kennis, vaardigheden en houding te laten zien die je nodig hebt in het werken binnen de maatschappelijke zorg.

Lijkt dit je interessant? Dan is de mbo-opleiding Begeleider maatschappelijke zorg iets voor jou!

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat bepaalde vakken of keuzedelen op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven. BOL wordt zowel in Hoorn als Alkmaar gegeven. BBL alleen in Alkmaar en alleen in combinatie met de opleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke Zorg- Verzorgend Begeleider

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Aanmelden

Klik op één van onderstaande buttons om je aan te melden voor deze opleiding. 

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BBL Aanmelden - BOL

Contact

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22
s