Begeleider Maatschappelijke Zorg | Horizon College

Begeleider Maatschappelijke Zorg

  • Alkmaar Hoorn
  • BBL BOL
  • Niveau 3
  • 3 jaar
  • augustus 2023
Begeleider Maatschappelijke Zorg

Als begeleider maatschappelijke zorg ondersteun je mensen binnen hun dagelijkse bezigheden, die dit vanwege beperkingen/stoornissen niet (geheel) zelfstandig (meer) kunnen. Je begeleidt hen bij het wonen, arbeid, scholing, zorg en vrije tijd in o.a. psychiatrie, verslavingszorg, dak- en thuislozenzorg, gehandicaptenzorg en ouderenzorg.

Als begeleider maatschappelijke zorg kom je te werken in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg en ouderenzorg.

Mensen die vanwege beperkingen of stoornissen niet (meer) zelfstandig kunnen functioneren binnen hun dagelijkse bezigheden, hebben hulp nodig van een begeleider maatschappelijke zorg.
Daarbij kun je denken aan ondersteuning bij zelfstandig wonen, persoonlijke zorg, werken op een zorgboerderij of het invullen van vrije tijd. Je voert bijvoorbeeld een dagprogramma uit voor de cliënten binnen een woonvoorziening of je ondersteunt cliënten tijdens activiteiten op een dagbesteding.

De doelgroep waarmee je werkt is zeer divers. Het zijn mensen van verschillende leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuigelijke beperking en mensen met één of meerdere ziekten en/of problematieken, zoals vormen van dementie en psychiatrische ziektebeelden.

Je werkplek is in de meeste gevallen bij een dagactiviteitencentrum of binnen een woonvoorziening, waarbij je als begeleider op de groep bij de dagbesteding of woonbegeleiding werkt. Denk hierbij ook aan huiskamerproject voor ouderen, een locatie voor dagbesteding voor verstandelijk beperkte en psychiatrie en zorgboerderijen.

Lijkt dit je interessant? Dan is de mbo-opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg iets voor jou!

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat het hele leerjaar op een andere locatie van het Horizon College wordt gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Aanmelden

Klik op één van onderstaande buttons om je aan te melden voor deze opleiding.

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BBL Aanmelden - BOL

Contact

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22