Opleiding Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij | Horizon College

Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij

  • Alkmaar
  • BOL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • augustus 2023
Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij

Als persoonlijk begeleider zorgboerderij begeleid je mensen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een (lichamelijke en/of verstandelijke) beperking, psychiatrische problemen, psychosociale problemen of problemen met betrekking tot het functioneren in de maatschappij. Dit doe je op een bedrijf waar agrarische werkzaamheden worden uitgevoerd. Tijdens de begeleiding staat het welzijn van mens en dier voorop. Daarnaast ben jij degene die het team aanstuurt en de ondersteuningsplannen maakt. Na de opleiding ben je op verschillende werkplekken inzetbaar. Je kunt aan de slag bij een boerderij met een agrarische doelstelling en een zorgdoelstelling of zorginstellingen die de groene leefomgeving benutten om mensen begeleiding te bieden.

De opleidingen van Maatschappelijke Zorg & Groen kun je op twee niveaus volgen: niveau 3 en 4. De studenten van deze niveaus volgen samen in één groep de opleiding, zo kunnen zij van en met elkaar leren. Je schrijft in op niveau 3 of 4 en gedurende het jaar  wordt gekeken welk niveau het beste bij jou past. Bij elk uitstroomprofiel horen ook keuzevakken die bij jouw profiel passen of je kennis over de beroepssector kunnen vergroten.

Deze opleiding is een samenwerking met Vonk. Daar volg je ook de meeste lessen.

Studiefeiten

Aanmelden

Deze opleiding is een samenwerking met Vonk. Bij Vonk Alkmaar volg je de meeste lessen. Ook aanmelden voor deze opleiding verloopt via Vonk. Klik op onderstaande button om naar de website van Vonk te gaan.

Aanmelden bij Vonk

Contact

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94