Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Sociaal Werker

  • Alkmaar Hoorn
  • BOL BBL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • september 2024 februari 2025
Sociaal Werker: Maak verschil in de wijk!

Wil je écht iets betekenen voor anderen, werken met verschillende groepen mensen, en reageren op allerlei (hulp)vragen? Dan is de mbo-opleiding Sociaal Werk echt iets voor jou!

Hier leer je je richten op sociale vraagstukken in een wijk en mensen met elkaar te verbinden. Als sociaal werker ben je ondernemend en draag je bij aan een fijne leefomgeving in de buurt. Je hebt een positieve instelling en weet mensen te motiveren. Ook ontdek je hoe je mensen en groepen zelfstandiger en zelfredzamer kunt maken. Het signaleren van de vraag naar sociaal werk gaat je gemakkelijk af en je weet hoe je projecten en activiteiten kunt opzetten en organiseren. Integer en empathisch zijn is essentieel, evenals respectvol omgaan met mensen van diverse achtergronden.

Heb jij een open houding en kun je moeilijke vraagstukken bespreekbaar maken? Dan heb je precies wat nodig is om een goede sociaal werker te worden! 

Dus waar wacht je nog op? Join de mbo-opleiding Sociaal Werk en maak samen met ons de wereld een beetje mooier en gezelliger!

Let op: De BBL-opleiding start in februari 2025! Met de BOL-opleiding kan in september 2024 gestart worden.


Na de opleiding

Na de opleiding kun je aan de slag bij verschillende organisaties, zoals welzijnsorganisaties, buurt- en wijkcentra, gemeenten, woonorganisaties, maatschappelijke opvang, buitenschoolse opvang, recreatie, sport, kunst, cultuur en amusement (inclusief culturele en kunstzinnige festivals), educatie en burgerschapsvorming.

Wat verwachten we van jou als student?

• Heb jij een open houding?
• Durf je initiatief te nemen in het contact met docenten en medestudenten?
• Ben je in staat kritisch naar je eigen ontwikkeling te kijken?
• Kun je goed samenwerken met anderen, of wil je hier nog in groeien?
• Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen taken?
• Ga je goed om met de diversiteit binnen onze samenleving?

Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Examens

Naast de Sociaal Werk-examens doe je ook examen in Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast zijn loopbaan en burgerschap verplichte onderdelen van de opleiding.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een matchingsdag. Tijdens deze dag wordt er gekeken of dit de juiste opleiding is voor jou. Aanwezigheid op deze dag is verplicht. Hierna kan er een definitieve inschrijving plaatsvinden.

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

BBL-opleiding 1 februari 2025 starten we met een BBL-opleiding Sociaal Werker. Je kunt alleen deelnemen aan deze opleiding als je al een baan hebt in de branche en je wordt aangemeld door je werkgever. Bij voorkeur ben je al 18 jaar of ouder

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor deze opleiding. 

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL Aanmelden - BBL

Contact

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22
s