Opleiding VeVa ICT | Horizon College

VeVa ICT

  • Purmerend
  • BOL
  • Niveau 3
  • 2 jaar
VeVa ICT

Fysiek op de proef worden gesteld, je grenzen verleggen en ICT-vaardigheden leren en deze toepassen in de militaire context; dit leer je tijdens de mbo-opleiding VeVa ICT.

Tijdens de opleiding VeVa ICT word je voorbereid op een uitdagende ICT-startfunctie bij Defensie. Je leert meer over telecommunicatie en  radiosystemen, computernetwerken en radar- en verkeersleidingsystemen. Naast vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en beroepsgericht Engels. Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van teamwork met je medestudenten.  De opleiding bereidt je voor op de functie van onderofficier.  Als je wordt aangenomen bij Defensie kun je bij de verbindingsdienst komen. De verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt binnen de Koninklijke Landmacht alle telecommunicatieapparatuur en -verbindingen. Dat loopt uiteen van telefoon, fax, computer tot radio- en satellietverbindingen. De verbindingsdienst verzorgt ook de postbezorging. De werkzaamheden worden vooral uitgevoerd tijdens oefeningen en uitzendingen. Als onderofficier verbindingsdienst geef je leiding aan een team dat verantwoordelijk is voor meerdere verbindingsmiddelen. Je kunt niet alleen deze verbindingsmiddelen bedienen, maar ook je mensen opleiden zodat ook zij de systemen kunnen bedienen. Mocht je na de opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een ICT-functie in het bedrijfsleven. 

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Informatie en vragen Meneer B. van Gompel P.W.B.vanGompel@horizoncollege.nl