Horizon College | Word de beste versie van jezelf

VeVa ICT

  • Purmerend
  • BOL
  • Niveau 3
  • 2 jaar
VeVa ICT

Fysiek op de proef worden gesteld, je grenzen verleggen, ICT-vaardigheden leren en deze toepassen in een militaire omgeving; dit leer je tijdens de mbo-opleiding VeVa ICT.

VeVa ICT combineert kennis van ICT met veel sporten en teamwork met medestudenten. Je gaat aan de slag met onder meer telecommunicatie- en radiosystemen, computernetwerken, radar- en verkeersleidingsystemen. Je leert complete netwerken realiseren en onderhouden.

Naast vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en beroepsgericht Engels. Daarnaast doe je veel aan sport, leer je hoe je goed in een team kunt functioneren en leer je leidinggeven.

Elke vier weken ga je op stage op een kazerne van Defensie. Daar breng je in de praktijk wat je op school hebt geleerd. Zo slaap je in het bos of op een slaapzaal op de kazerne, leer je een onderkomen maken, een wachtpost inrichten en patrouille lopen. Ook leg je bekabeling aan in het bos, breng je schotelantennes in de lucht en leg je verbindingen via militaire radiosystemen.

De opleiding bereidt de studenten voor op een functie als onderofficier bij Defensie. Dit betekent dat je op kazernes in Nederland werkt aan de vredesbedrijfsvoering. Maar je kunt ook aan de slag bij bijvoorbeeld de verbindingsdienst. De verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt binnen de Koninklijke Landmacht alle telecommunicatieapparatuur en -verbindingen. Dat loopt uiteen van telefoon, fax en computer tot radio- en satellietverbindingen. De werkzaamheden worden vooral uitgevoerd tijdens oefeningen en uitzendingen.

Wil je toch niet bij Defensie aan de slag? Dan ben je na deze opleiding in het bezit van een mbo-diploma én beschik je door je stage bij Defensie over een goede conditie, discipline en andere mooie skills. Ook bedrijven zullen je daarom graag aannemen!

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor deze opleiding. 

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL

Contact

Informatie en vragen Meneer B. van Gompel P.W.B.vanGompel@horizoncollege.nl
s