Online Open Dag 4 maart | Horizon College

Kom je ook online?

Online Open Dag 4 maart

Online
16.00 - 20.00 uur
130+ opleidingen

Bezoek onze Online Open Dag!

Sfeerproeven, presentaties bijwonen en in contact komen met studenten en docenten van het Horizon College; het liefst zouden we jullie net als de voorgaande jaren met open armen willen ontvangen op onze locaties. Maar we leven nu in het ‘nieuwe normaal’ en dat vraagt een geheel nieuwe aanpak: een online Open Dag!

Wat houdt de online Open Dag in?
De online Open Dag vindt plaats op 4 maart van 16.00 tot 20.00 uur. Je krijgt een digitale beleving van onze opleidingen en gebouwen en kunt online vragen stellen. Op deze manier kun je hopelijk straks toch een opleiding kiezen die bij je past. Heb je al een opleiding gekozen en kijk je er nu al naar uit om aan de slag te gaan? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om alsnog een kijkje te nemen. Lees snel verder wat je onder andere kunt verwachten tijdens de online Open Dag, voor wie het is en meld je nu aan!

Virtuele tour | Wat kun je online verwachten?

Online meeting
Je kunt docenten (en studenten) ontmoeten in de Online Meetings via Teams. Zie het als een 'klaslokaal' waar je binnen kunt lopen tussen 16.00 en 20.00 uur en je al je brandende vragen kunt stellen over de opleiding. Steek je virtuele hand op om aan te geven dat je een vraag hebt of luister mee met de vragen die anderen stellen.

Livestream
Een aantal opleidingen organiseren een Livestream. Tijdens de Livestream zullen docenten (en studenten) een presentatie geven over de opleiding of je kunt een proefles bijwonen, meedoen aan een quiz of een kijkje krijgen in de praktijklokalen. De Livestreams starten om 16.00, 17.00, 18.00 of 19.00 uur. Je moet je wel opgeven voor een Livestream! Zodra de agenda bekend is laten we je weten hoe je je kan opgeven voor een Livestream. Meld je aan voor de online Open Dag en dan informeren wij je zodra je je kan opgeven voor de Livestreams.

Locatievideo's
Benieuwd hoe onze schoolgebouwen eruitzien? De locatievideo’s nemen je in vogelvlucht mee door onze 4 locaties.

Sfeervideo per studierichting
Alle opleidingen zijn opgedeeld in tien studierichtingen. Iedere studierichting heeft een sfeervideo, zodat je kunt ‘sfeerproeven’ en ontdekken welke studierichting bij je past.

Opleidingsvideo
Om meer te weten te komen over een opleiding kun je terecht bij de opleidingsvideo’s. Je ontdekt wat je leert tijdens de opleiding, wat je ermee kunt worden en wat je er allemaal voor moet doen.

Live chat
Vragen stellen aan docenten en studenten? Dat kan via een live chat! Elke opleiding krijgt een eigen chatkanaal. Weet je nog niet welke opleiding je wilt volgen? Je kunt dan ook vragen stellen in het chatkanaal van een studierichting. Voor alle overige vragen komt er een chatkanaal namens STIP, Studie Informatie Punt.

Waarom het Horizon College?

Bij het Horizon College helpen we je graag om te groeien tot wie je bent. De kwaliteit van ons onderwijs is hoog en samen willen we jouw talenten ontwikkelen en inzetten. Dat doen we onder andere met creatieve lessen en programma’s die je energie geven. Niet alleen in de klas, maar bijvoorbeeld ook op de werkplek, de werkplaats en in de winkel. We luisteren daarbij actief naar jou als student.

Goed om te weten: een belangrijk aandachtspunt is internationalisering. Zo kun je bij verschillende opleidingen een stage of een deel van je studie in het buitenland volgen. Voor je reis en verblijf kun je subsidie aanvragen.

Wil je extra uitdaging? Dan kun je op onze school een excellentieprogramma volgen. Op school hebben we meerdere excellentieprogramma’s, waaronder de Skills vakwedstrijden, maar ook als je topsporter of ondernemend bent zijn er verschillend mogelijkheden. 

Let op: door de huidige situatie met corona is er het een en ander veranderd met betrekking tot internationalisering en het excellentieprogramma. Vraag tijdens de online Open Dag hoe dit zit en wat er mogelijk is.

Voor wie is de online Open Dag?

De online Open Dag is er natuurlijk voor iedereen! Maar hieronder nog even in het kort. De online Open Dag is er voor:

 leerlingen van het vmbo, in de derde of de vierde klas
 leerlingen van de havo die liever de route mbo-hbo kiezen of mogelijk uit gaan vallen op de havo
• hbo’ers die de overstap willen maken naar het mbo
 ouders en begeleiders
 volwassenen die misschien nog zoeken naar een BBL-opleiding
 volwassenen die eerder zijn uitgevallen bij een opleiding en terug naar school willen

Vragen