Cursus Bierkennis | Opleiding voor volwassenen | Horizon College

Bierkennis

  • Heerhugowaard

Wat houdt het in?

Ben jij een échte bierliefhebber en wil jij jouw bierkennis vergroten? Of werk jij in een horecabedrijf en krijg je steeds vaker vragen van gasten over de verschillende biersoorten? Dan is deze cursus perfect voor jou! Het assortiment aan bieren wordt steeds groter en het wordt daarom steeds belangrijker om gasten goed te kunnen adviseren over de diverse soorten en over het combineren van bieren en spijzen.

Het Horizon College, afdeling Horeca, biedt daarom de cursus Bierkennis aan voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Deze cursus bestaat uit zes avonden waarop je kunt genieten van proeverijen, workshops en trainingen. De cursus wordt aangeboden op de locatie van het Horizon College in Heerhugowaard.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je hoe je bier kunt beoordelen en bij welk gerecht je welk bier adviseert. Je leert de ingrediënten van de diverse biersoorten kennen en je leert bieren herkennen aan hun uiterlijk en smaak. Tijdens de cursus zal je minimaal 12 verschillende bieren proeven. Het brouwproces heeft na deze cursus geen geheimen meer voor jou: je gaat het namelijk zelf doen tijdens een excursie naar een brouwerij. Uiteraard kun je je zelfgebrouwen flesjes bier mee naar huis nemen.

Aan het einde van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Ook is het mogelijk om de cursus af te sluiten met een online examen op de site van Bierista. Hiervoor zal je zelf nog wel wat aanvullende theorie moeten leren. Dit online examen levert je het officiële Bierista-certificaat op. Met dit certificaat kun je aantonen dat jij jouw bierkennis enorm vergroot hebt én heb je de eerste stap gezet naar een toekomst als biersommelier.

Praktische informatie

Contact

Voor meer informatie: Rick Dijkstra r.dijkstra@horizoncollege.nl 06 15 26 02 48
Voor meer informatie: Ronald Mulder r.mulder@horizoncollege.nl 06 22 80 35 12