Aanmelden voor een mbo-opleiding of het vavo

Welkom!
Leuk dat je je wilt aanmelden bij het Horizon College.

Lees onderstaande informatie door voordat je begint met aanmelden.

Mbo:
Meld je uiterlijk 1 april aan. Dan word je in principe geplaatst voor de opleiding van jouw keuze, mits je voldoet aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende voorwaarden. En dat helpt ons alles tijdig te organiseren en je zo nodig te begeleiden bij je opleidingskeus.

! Sommige opleidingen hebben aanvullende toelatingsvoorwaarden. 

! Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal studieplaatsen. Dit noemen we een numerus fixus opleiding. Meld je voor deze opleidingen zo vroeg mogelijk aan. De beschikbare studieplaatsen wijzen we namelijk toe op volgorde van binnenkomst van je aanmelding. Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plekken plaatsen we je op een wachtlijst. 

! NB: als je kiest voor een numerus fixus opleiding, meld je dan óók aan voor een andere opleiding.

Kijk voor meer informatie bij de opleiding van je keuze.

Na je aanmelding ontvang je een mail waarin we bevestigen dat we je aanmelding hebben ontvangen. Je ontvangt dan binnen uiterlijk 4 weken informatie over de verdere procedure. 

Vavo: Voor een vavo-opleiding in het schooljaar 2019-2020 kun je je digitaal aanmelden vanaf 1 mei (anders dan bij de mbo-opleidingen).

Als je aanmelding vóór 12 juli 2019 compleet is en je voldoet aan de plaatsingsvoorwaarden dan ben je verzekerd van plaatsing. Als je aanmelding pas na 12 juli 2019 compleet is, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Studenten die van profiel willen wisselen moeten de aanmelding ook vóór 12 juli 2019 compleet afgerond hebben in verband met de toelatingstesten voor profielwisselaars.

Dit heb je nodig voor digitaal aanmelden
Om te kunnen starten met je aanmelding zijn de volgende gegevens noodzakelijk:
•    Jouw Burgerservicenummer (BSN).
•    Jouw e-mailadres, je ontvangt van ons hierop een bevestiging van je aanmelding. Gebruik geen e-mailadres van je huidige school.
•    De naam, het adres, het e-mailadres en de telefoonnummers van je ouders/verzorgers. 
Wij willen graag jouw ouders/verzorgers informeren over jouw opleiding, totdat je 23 jaar bent. Vandaar dat we je vragen deze gegevens in te vullen.
Ben je jonger dan 18 dan wordt het e-mailadres van de wettelijk vertegenwoordiger gebruikt voor het digitaal ondertekenen van de onderwijsovereenkomst. De wettelijk vertegenwoordiger is één van je ouders of verzorgers. 

Extra voor aanmelding bij vavo: 

Een scan of digitale foto van je diploma, cijferlijst, certificaat of (eind)rapport van de vooropleidingsschool. Word je gedetacheerd dan is ook een ingevulde en getekende detacheringsovereenkomst van je vooropleidingsschool noodzakelijk.

Maak per document een scan of digitale foto. Sla de scan of digitale foto op je computer op. Bij de laatste stap van het aanmelden, kun je de scans of digitale foto’s  uploaden als bijlage. 

Je kunt de volgende bestandsformaten gebruiken: .doc, .docx, .jpeg, .jpg en .pdf. Alleen deze bestandsformaten kunnen door ons verwerkt worden.

 

Heb je problemen met digitaal aanmelden of heb je nog hulp nodig bij het maken van je keuze, dan kun je contact opnemen met het Studie Informatie Punt  van de locatie waar je opleiding wordt gegeven.

 

Alkmaar: (072) 547 67 67

Heerhugowaard: (072) 547 64 64
Hoorn: (0229) 28 71 71
Purmerend: (0299) 45 53 13