Aanmelden

Aanmelden voor een mbo-opleiding of het vavo

Welkom!
Leuk dat je je wilt aanmelden bij het Horizon College.

Lees onderstaande informatie door voordat je begint met aanmelden.

Mbo:
Meld je aan vóór 1 april. Dan word je in principe geplaatst voor de opleiding van jouw keuze, mits je voldoet aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende voorwaarden. En dat helpt ons alles tijdig te organiseren en je zo nodig te begeleiden bij je opleidingskeus.

! Sommige opleidingen hebben aanvullende toelatingsvoorwaarden. 

! Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal studieplaatsen. Dit noemen we een numerus fixus opleiding. Meld je voor deze opleidingen zo vroeg mogelijk aan. De beschikbare studieplaatsen wijzen we namelijk toe op volgorde van binnenkomst van je aanmelding. Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plekken plaatsen we je op een wachtlijst. 

! NB: als je kiest voor een numerus fixus opleiding, meld je dan óók aan voor een andere opleiding.

Kijk voor meer informatie bij de opleiding van je keuze.

Na je aanmelding ontvang je een mail waarin we bevestigen dat we je aanmelding hebben ontvangen. Je ontvangt dan binnen uiterlijk 4 weken informatie over de verdere procedure. 

Vavo: Als je aanmelding vóór 15 juli 2018 compleet is en je voldoet aan de plaatsingsvoorwaarden dan ben je verzekerd van plaatsing. Als je aanmelding pas na 15 juli 2018 compleet is, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Studenten die van profiel willen wisselen moeten de aanmelding ook vóór 15 juli 2018 compleet afgerond hebben in verband met de toelatingstesten voor profielwisselaars.

Digitaal aanmelden?
Om te kunnen starten met je aanmelding zijn de volgende gegevens noodzakelijk:

• Burgerservicenummer (BSN).
• Geldig e-mailadres. Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Extra voor vavo: 

Een scan of digitale foto van je behaalde diploma, cijferlijst, certificaat of (eind)rapport van de vooropleidingsschool. Sla deze op je computer op. Bij de laatste stap van het aanmelden, moet je ze uploaden als bijlage. 

Je kunt de volgende bestandsformaten gebruiken: .doc, .docx, .jpeg, .jpg en .pdf. Andere bestandsformaten kunnen niet door ons verwerkt worden.

 

Heb je problemen met digitaal aanmelden of heb je nog hulp nodig bij het maken van je keuze, dan kun je contact opnemen met het Studie Informatie Punt  van de locatie waar je opleiding wordt gegeven.

 

Alkmaar: (072) 547 67 67

Heerhugowaard: (072) 547 64 64
Hoorn: (0229) 28 71 71
Purmerend: (0299) 45 53 13