Aanmelden voor een mbo-opleiding of het vavo

Welkom!
Leuk dat je je wilt aanmelden bij het Horizon College.

Lees onderstaande informatie door voordat je begint met aanmelden.

Mbo:
Meld je uiterlijk 1 april aan. Dan word je in principe geplaatst voor de opleiding van jouw keuze, mits je voldoet aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende voorwaarden. En dat helpt ons alles tijdig te organiseren en je zo nodig te begeleiden bij je opleidingskeus.

! Sommige opleidingen hebben aanvullende toelatingsvoorwaarden. 

! Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal studieplaatsen. Dit noemen we een numerus fixus opleiding. Meld je voor deze opleidingen zo vroeg mogelijk aan. De beschikbare studieplaatsen wijzen we namelijk toe op volgorde van binnenkomst van je aanmelding. Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plekken plaatsen we je op een wachtlijst. 

! NB: als je kiest voor een numerus fixus opleiding, meld je dan óók aan voor een andere opleiding.

Kijk voor meer informatie bij de opleiding van je keuze.

Na je aanmelding ontvang je een mail waarin we bevestigen dat we je aanmelding hebben ontvangen. Je ontvangt dan binnen uiterlijk 4 weken informatie over de verdere procedure. 

Vavo: Voor een vavo-opleiding in het schooljaar 2019-2020 kun je je digitaal aanmelden vanaf 1 mei (anders dan bij de mbo-opleidingen).

Als je aanmelding vóór 12 juli 2019 compleet is en je voldoet aan de plaatsingsvoorwaarden dan ben je verzekerd van plaatsing. Als je aanmelding pas na 12 juli 2019 compleet is, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Studenten die van profiel willen wisselen moeten de aanmelding vóór 3 juli 2019 compleet afgerond hebben in verband met de toelatingstesten voor profielwisselaars.

Dit heb je nodig voor digitaal aanmelden
Om te kunnen starten met je aanmelding zijn de volgende gegevens noodzakelijk:
•    Jouw Burgerservicenummer (BSN).
•    Jouw e-mailadres, je ontvangt van ons hierop een bevestiging van je aanmelding. Gebruik geen e-mailadres van je huidige school.
•    De naam, het adres, het e-mailadres en de telefoonnummers van je ouders/verzorgers. 
Wij willen graag jouw ouders/verzorgers informeren over jouw opleiding, totdat je 23 jaar bent. Vandaar dat we je vragen deze gegevens in te vullen.
Ben je jonger dan 18 dan wordt het e-mailadres van de wettelijk vertegenwoordiger gebruikt voor het digitaal ondertekenen van de onderwijsovereenkomst. De wettelijk vertegenwoordiger is één van je ouders of verzorgers. 

Extra voor aanmelding bij vavo

Documenten die je moet uploaden:

- Scan van de voor- en achterkant van je identiteitsbewijs/paspoort (GEEN rijbewijs!)
- Scan van de (definitieve) cijferlijst van je vo-school
- Scan van je diploma(s) van je vooropleiding(en)

Je kunt de volgende bestandsformaten gebruiken: .doc, .docx, .jpeg en .pdf
Andere bestandsformaten kunnen niet door ons verwerkt worden.

Uitbesteding door je huidige school
Als je uitbesteed wordt door je huidige school, moet je zelf de digitale aanmelding doen. Om over te kunnen stappen naar het vavo heb je een Uitbestedingsovereenkomst nodig. Als je door je huidige vo-school wordt uitbesteed stuurt de vo-school een scan van de (definitieve) cijferlijst en een scan van de uitbestedingsovereenkomst op naar het vavo.

(download de Uitbestedingsovereenkomst hier: word of pdf)

Heb je problemen met digitaal aanmelden of heb je nog hulp nodig bij het maken van je keuze, dan kun je contact opnemen met het Studie Informatie Punt  van de locatie waar je opleiding wordt gegeven.

 

Alkmaar: (072) 547 67 67

Heerhugowaard: (072) 547 64 64
Hoorn: (0229) 28 71 71
Purmerend: (0299) 45 53 13