Excellentie

Zit je op het eindniveau van je opleiding, presteer je bovengemiddeld én wil je het beste in jezelf naar boven halen? Bij het Horizon College kun je dan deelnemen aan een excellentieprogramma, waarbij jij als talentvolle student nog meer wordt uitgedaagd. De volgende excellentieprogramma’s worden aangeboden

  • Cambridge English
  •  Ondernemerschap
  •  Excelleren binnen internationalisering
  •  Skills Heroes

Cambridge English
Ben jij die meer dan gemiddeld presterende leerling die hoge cijfers voor Engels haalt? Wil je voor een internationale stage op een hoger Engels niveau komen? Of wil je doorstromen naar een hbo-opleiding waarbij Engels belangrijk is? Dan kun je bij het Horizon College in aanmerking komen om het excellentieprogramma Cambridge English te volgen en de school te verlaten met een internationaal erkend Cambridge certificaat.

Ondernemerschap
Als talentvolle student krijg jij bij het Horizon College de kans om je nog beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt door deel te nemen aan het excellentieprogramma Ondernemerschap. Studenten werden vroeger vooral opgeleid om te gaan werken voor een baas. Echter, in 2015 was een op de acht werkenden zelfstandig ondernemer en startten tien keer zoveel mensen als zzp ‘er dan dat er mensen een vaste baan in loondienst kregen. Het excellentieprogramma Ondernemerschap heeft als basis het programma ‘Bouwstenen voor Ondernemerschap’ en is aangevuld met twee ondernemersconferenties, presentaties van gastsprekers en de examens van CE Ondernemerschap.

Excelleren binnen internationalisering
Internationale ambities? Dan krijg je bij het Horizon College de kans om het excellentieprogramma internationalisering te volgen. Dit programma is verspreid over twee leerjaren en is ontwikkeld voor studenten niveau 4.  In het eerste leerjaar ga je op “Expedition Europe”. In deze Engelstalige module oriënteer je je op Europa en bereid je je voor op een excellente internationale stage. Dit doe je door jouw beroep in een Europees land te onderzoeken bijvoorbeeld door de taal beter leren en meer informatie te verzamelen over de cultuur en arbeidsmarkt in dat land. In het tweede jaar ga je in het buitenland op stage bij een top-bedrijf, waarbij je tegelijkertijd studeert voor een Cambridge Certificate. 

Skills Heroes
Naast de door het Horizon College ontwikkelde excellentieprogramma’s is het bij veel opleidingen mogelijk om mee te doen aan Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden voor mbo’ers op verschillende niveaus en leerjaren. Je start met voorrondes op school en na het winnen van de voorrondes ga je naar de kwalificatiewedstrijden. Kom je ook hier als winnaar uit, dan ga je door naar de nationale finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.