Mbo-opleiding Bedrijfsautotechnicus | Horizon College

Bedrijfsautotechnicus

  • Heerhugowaard
  • BBL
  • Niveau 2
  • 2 jaar
  • augustus 2022
Basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen: Bedrijfsautotechnicus

Als bedrijfsautotechnicus werk je in een kleinere bedrijfsautowerkplaats of bij een groter bedrijf (merkdealer). Je voert standaard onderhoudsbeurten uit. Lees snel verder over de mbo-opleiding Bedrijfsautotechnicus!

Als bedrijfsautotechnicus moet je denken aan het controleren en vervangen van: banden, uitlaat, accu en remmen, olie en andere vloeistoffen bijvullen of verversen, koplampen afstellen, remmen reinigen en de filters voor olie, lucht en brandstof vervangen. Je doet metingen aan trucks om te kijken waar een probleem zit. Je doet eenvoudige reparaties, vervangt onderdelen en stelt ze af. Je assisteert bij keuringen en inspecties aan trucks.

In bedrijfsauto’s zit steeds meer elektronische apparatuur. Je bent dan ook steeds minder bezig met ‘sleutelen’, maar meer met elektronica. Een belangrijk deel van je werk is het stellen van een goede diagnose. Daarvoor kun je allerlei moderne apparatuur gebruiken.

Verwacht je bij een reparatie dat je over de geplande tijd en kosten heen gaat, dan meld je dit aan je leidinggevende. Hij kan dan contact opnemen met de klant. Ook kun je samenwerken met collega’s, want soms doe je een onderhoudsbeurt met een paar man. Verder houd je rekening met de voorschriften over veiligheid en milieu.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Beperkt aantal studieplaatsen!
Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Informatie en vragen Meneer J. Bosman j.j.bosman@horizoncollege.nl 072-5476033