Mbo-opleiding Begeleider Gehandicaptenzorg | Horizon College

Begeleider Gehandicaptenzorg

  • Alkmaar Hoorn
  • BOL BBL
  • Niveau 3
  • augustus 2022
Begeleider Gehandicaptenzorg

Als begeleider gehandicaptenzorg begeleid  je mensen met hun dagelijkse bezigheden: wonen, arbeid, scholing, zorg en vrije tijd. Je werkt met mensen met een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. Je werkplek is een grote of kleine welzijnsinstelling, zoals een dagactiviteitencentrum, gezinsvervangende woonvorm, verzorgingshuis of huiskamerproject. Lijkt dit je interessant? Dan is de mbo-opleiding Begeleider Gehandicaptenzorg iets voor jou!

Goed om te weten: de opleiding Maatschappelijke Zorg bestaat uit twee niveaus en zes profielen. Het eerste jaar is een gezamenlijk basisjaar voor niveau 3 en niveau 4. Alle profielen en doelgroepen komen in het eerste leerjaar aan bod om zo een goede keuze te kunnen maken. Er wordt ook gekeken welk niveau het beste bij je past. Aan het einde van het basisjaar kies je een uitstroomprofiel. Bij het uitstroomprofiel horen ook keuzevakken, die bij je profiel passen of je kennis over de beroepssector

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat bepaalde vakken op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22