Begeleider Maatschappelijke Zorg | Horizon College

Begeleider Maatschappelijke Zorg

  • Alkmaar Hoorn
  • BBL BOL
  • Niveau 3
  • 3 jaar
  • augustus 2022
Begeleider Maatschappelijke Zorg

Als begeleider maatschappelijke zorg ondersteun je mensen binnen hun dagelijkse bezigheden, die dit vanwege beperkingen/stoornissen niet (geheel) zelfstandig (meer) kunnen. Je begeleidt hen bij het wonen, arbeid, scholing, zorg en vrije tijd in o.a. de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en psychiatrische zorg.

De doelgroep waarmee je werkt is zeer divers. Het bestaat uit mensen van allerlei leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke beperking en mensen met één of meerdere ziekten en/of problematieken zoals vormen van dementie en psychiatrische ziektebeelden.

Je werkplek is in de meeste gevallen bij een dagactiviteitencentrum of binnen een woonvoorziening. Denk hierbij ook aan huiskamerprojecten voor ouderen, inloophuizen voor dak- en thuislozen, een locatie voor dagbesteding voor verstandelijk beperkte of zorgboerderijen.

Lijkt dit je interessant? Dan is de mbo-opleiding Begeleider maatschappelijke zorg iets voor jou!

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat bepaalde vakken op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22