Begeleider Specifieke Doelgroepen

  • Alkmaar Hoorn
  • BOL BBL
  • Niveau 3
  • 3 jaar

Begeleider Specifieke Doelgroepen

Tijdens de mbo-opleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen leer je hoe je mensen begeleidt die bijzondere aandacht nodig hebben bij hun dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld bij wonen, arbeid, scholing, zorg en vrije tijd. Je werkt met ouderen met dementieverschijnselen of lichamelijke stoornissen, of ouderen zonder speciale problemen. In enkele gevallen kun jij ook stage lopen met specifieke doelgroepen (bijvoorbeeld mensen met gedragsproblemen).

Goed om te weten: de opleiding Maatschappelijke Zorg bestaat uit twee niveaus en zes profielen. Het eerste jaar is een gezamenlijk basisjaar voor niveau 3 en niveau 4. Alle profielen en doelgroepen komen in het eerste leerjaar aan bod om zo een goede keuze te kunnen maken. Er wordt ook gekeken welk niveau het beste bij je past. Aan het einde van het basisjaar kies je een uitstroomprofiel. Bij het uitstroomprofiel horen ook keuzevakken, die bij je profiel passen of je kennis over de beroepssector.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat  bepaalde vakken op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22