Beveiliger (BBL)

  • Alkmaar
  • BBL
  • Niveau 2
  • 1 jaar

Beveiliger (BBL)

Heb je een oplettende en dienstverlenende houding? Kun je goed met mensen omgaan? En heb je oog voor eventuele risico's en dreigingen? Lees snel verder over de mbo-opleiding Beveiliger (BBL)! De opleiding wordt in samenwerking met Regio Control en International Security Agency (ISA) uitgevoerd. Tijdens deze opleiding volg je ook de stewardopleiding bij AZ. 

Als beveiliger ben je medeverantwoordelijk voor de beveiliging van een onderneming, instelling, persoon of object. Je beschermt de belangen van de organisatie en de werknemers. Je waarborgt de veiligheid en je moet daarom volkomen betrouwbaar zijn. Je moet durven optreden, zonder te grote risico's te nemen. Daarnaast zie je er altijd netjes uit, want je vertegenwoordigt het bedrijf waar je voor werkt. Het uniform draagt daar aan bij. Het is heel belangrijk dat je kunt samenwerken, zowel binnen het team als met personeel van andere afdelingen. Je kunt worden ingezet op verschillende locaties, bijvoorbeeld bij sportwedstrijden of andere evenementen. En elk moment kan het nodig zijn dat jij handelt: een verdachte van diefstal aanhouden, een ruzie beëindigen door bemiddeling, eerste hulp verlenen of een brandje blussen.

Eigenschappen die je moet hebben zijn o.a.: betrouwbaarheid, verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid, goede omgangsvormen en initiatief nemen. Je moet ook willen werken in wisselende diensten. Voor dit beroep moet je een goede lichamelijke conditie hebben.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare opleidingsplaatsen wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Het gaat om een opleiding in de BBL-variant. Dit betekent dat je een arbeidscontract van minimaal 20 uur per week moet hebben als je wilt starten met deze opleiding. Het Horizon College werkt samen met twee aangewezen partners die een arbeidsovereenkomst kunnen bieden: Regio Control en International Security Agency. Na je aanmelding bij het Horizon College krijg je bericht over de sollicitatieprocedure bij Regio Control en International Security Agency. Als je bent aangenomen bij één van deze bedrijven kun je starten met de opleiding.

Informatie en vragen | Alkmaar Meneer E. de Vries - Gonggrijp DecanaatEconomieAlkmaar@horizoncollege.nl