Beveiliger

  • Alkmaar Purmerend
  • BOL
  • Niveau 2
  • 1,5 jaar

Beveiliger

Heb je een oplettende en dienstverlenende houding? Kun je goed met mensen omgaan? En heb je oog voor eventuele risico's en dreigingen? Lees snel verder over de mbo-opleiding Beveiliger!

Als beveiliger ben je medeverantwoordelijk voor de beveiliging van een onderneming, instelling, persoon of object. Je beschermt de belangen van de organisatie en de werknemers. Je waarborgt de veiligheid en je moet daarom volkomen betrouwbaar zijn. Je moet durven optreden, zonder te grote risico's te nemen. Daarnaast zie je er altijd netjes uit, want je vertegenwoordigt het bedrijf waar je voor werkt. Het uniform draagt daar aan bij. Het is heel belangrijk dat je kunt samenwerken, zowel binnen het team als met personeel van andere afdelingen. Je kunt worden ingezet op verschillende locaties, bijvoorbeeld bij sportwedstrijden of andere evenementen. En elk moment kan het nodig zijn dat jij handelt: een verdachte van diefstal aanhouden, een ruzie beëindigen door bemiddeling, eerste hulp verlenen of een brandje blussen.

Eigenschappen die je moet hebben zijn o.a.: betrouwbaarheid, verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid, goede omgangsvormen en initiatief nemen. Je moet ook willen werken in wisselende diensten. Voor dit beroep moet je een goede lichamelijke conditie hebben.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Informatie en vragen | Alkmaar Meneer E. de Vries - Gonggrijp DecanaatEconomieAlkmaar@horizoncollege.nl