Kok

  • Heerhugowaard Purmerend
  • BOL BBL
  • Niveau 2
  • 2 jaar
  • augustus 2020

Kok

Gerechten bereiden én zorgen dat deze er aantrekkelijk en smakelijk uitzien? Je leert het tijdens de mbo-opleiding Kok!

Als kok werk je in een keuken van een hotel, restaurant, bistro, eetcafé́, cateringbedrijf of instelling. Je zorgt dat de werkomgeving ordelijk en schoon is, zodat je hygiënisch kunt werken. Dit doe je volgens de voorschriften. Daarnaast controleer je de producten en sla je deze op. Daarbij zijn je kennis en beheersing van kooktechnieken heel belangrijk. Ook bewaak je de kwaliteit van gerechten. Je kunt deze taken en werkzaamheden zelfstandig of in samenwerking met collega's uitvoeren.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op! Als voorbereiding op het werken in de horeca moet je er rekening mee houden dat je ook 1-2 keer per week avondlessen volgt. Dan serveer je diners, als onderdeel van het lesprogramma.

Informatie en vragen Meneer B. Folkers B.F.A.Folkers@horizoncollege.nl (0229) 45 53 00
Informatie en vragen Meneer T. Lammes T.Lammes@horizoncollege.nl (072) 547 64 76