Horeca

2020 - 2021
Laatst gewijzigd op 11-10-2019

Gastheer/Gastvrouw

Als Gastheer of Gastvrouw werk je meestal in een restaurant. Dat kan een eenvoudig eetcafé zijn, maar ook een luxe restaurant. Je belangrijkste taak is het ontvangen, begeleiden en adviseren van gasten. Je werkt vaak in een team en draagt zorg voor het schoon en ordelijk houden van diverse gastenruimtes. Je kunt omgaan met gasten en houdt rekening met hun wensen en behoeften. Je neemt bestellingen op en voert op de juiste wijze bedieningshandelingen uit. Daarnaast heb je kennis van producten en kun je informatie geven over menu’s en bereidingswijzen. Je voert verder voorbereidende en afrondende werkzaamheden uit.

Stel e-Brochure samen
Locatie : Heerhugowaard, Purmerend
Niveau : 2
BOL/BBL : BOL of BBL
Duur : 2 jaar (3200 uur studiebelasting).
Start : Augustus

Wat leer je

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Serveert en bereidt dranken en gerechten. 
  • Voert voorbereidende en afrondende werkzaamheden uit. 
  • Beheert de voorraad en bestelt.

Keuzedelen

Je kunt kiezen uit twee van de volgende keuzedelen:

  • Bereidt eenvoudige gerechten
  • Eetcultuur en wensen
  • Wijnkennis 1
  • Bierkennis
  • Brood- en banketproducten
  • Spaans
  • Duits

Beroepspraktijkvorming

BOL: gedurende de opleiding loop je diverse blokstages van 4 dagen per week gedurende 10 weken.
BBL: je hebt een werkgever voor minimaal 20 uur en gaat 1 dag per week naar school.

Vooropleiding

  • Vmbo 
  • Mbo Horeca-assistent (met positief doorstroomadvies)

Vervolgopleiding

  • Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw (BBL)

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld. De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

Benieuwd naar de resultaten van deze opleiding?

Lees de Management Review 2017

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Let op!

Als voorbereiding op het werken in de horeca moet je er rekening mee houden dat je ook 1-2 keer per week avondlessen volgt. Dan serveer je diners, als onderdeel van het lesprogramma.
Meer informatie

Heerhugowaard:

De heer E. Steinz,
(072) 547 64 76 | E.Steinz@horizoncollege.nl

Purmerend: De heer B. Folkers
(0229) 45 53 00 | B.F.A.Folkers@horizoncollege.nl

Crebo: 25168