Horeca

2019 - 2020
Laatst gewijzigd op 18-02-2019

Manager/Ondernemer Horeca

Als Manager/Ondernemer Horeca werk je in een brasserie, grand-café, lunchroom of hotel/restaurant als manager. Je bent betrokken bij de operationele leiding en bedrijfsvoering. Je stelt plannen op en bent verantwoordelijk voor de organisatie van de werkzaamheden en bepaalt (mede) het beleid. En je zorgt ervoor dat alle wettelijke regels en voorschriften in acht genomen worden.

Stel e-Brochure samen
Locatie : Heerhugowaard
Niveau : 4
BOL/BBL : BOL
Duur : 3 jaar (4800 uur studiebelasting)
Start : Augustus

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Onderneemt.
  • Geeft leiding aan de onderneming.
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven.
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven.

Je leert:

  • een ondernemingsplan maken
  • een marktanalyse maken
  • personeelsbeleid opstellen
  • zorgdragen voor de financiële administratie
  • medewerkers aansturen
  • werkzaamheden verdelen
  • promotie bedrijven
  • gerechten bereiden 
  • bestellingen serveren
  • speciale arrangementen en partijen verzorgen 
  • gasten ontvangen en uitchecken 
  • verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de gasten.

Ook krijg je Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Keuzedelen

  • Evenementen
  • Wijnkennis 2
  • Doorstroom hbo
  • Spaans
  • Internationale stage
  • Duits

Beroepspraktijkvorming

Je loopt in totaal 35 weken stage.

Vooropleiding

  • Vmbo KB, GL, TL 
  • Havo 3 (met overgangsbewijs) 
  • Mbo Zelfstandig Werkend Kok
  • Mbo Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Vervolgopleiding

Hbo

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld.De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Benieuwd naar de resultaten van deze opleiding?

Lees de Management Review 2017

Let op!

Als voorbereiding op het werken in de horeca moet je er rekening mee houden dat je ook 1-2 keer per week avondlessen volgt. Dan bereid je diners, als onderdeel van het lesprogramma.
Meer informatie

De heer J. Rijks,
(072) 547 64 76 | J.V.V.Rijks@horizoncollege.nl

Crebo: 25184