Brood en Banket

2020 - 2021
Laatst gewijzigd op 11-10-2019

Uitvoerend Bakker

Als Uitvoerend Bakker werk je in een ambachtelijke brood- of banketbakkerij. Je maakt allerlei gevulde en ongevulde brood- en of banketproducten. De banketbakkersproducten variëren van taarten en gebak, tot borstplaat en marsepein en zelfs ijs en bavarois. Je hebt dus veel productkennis en beheerst veel technieken. Creativiteit en nauwkeurig werken zijn heel belangrijk. 

Je moet het overzicht van de productie in de gaten houden en controlerende werkzaamheden verrichten. Je maakt zelfstandig op ambachtelijke wijze brood- en banketbakkersproducten.

Tijdens de opleiding kun je kiezen voor de volgende uitstroomrichtingen:

  • Broodbakker
  • Banketbakker
  • Brood en Banketbakker

 

Stel e-Brochure samen
Locatie : Heerhugowaard
Niveau : 2
BOL/BBL : BOL of BBL
Duur : 2 jaar (3200 uur studiebelasting)
Start : Augustus

Let op: beperkt aantal studieplaatsen!

Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaak:

  • Bereidt bakkerijproducten.

Ook krijg je Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en vaktheorie.

Keuzedelen

  • Engels A2/B1
  • Voedingsleer
  • Streekproducten
  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening
  • Duurzaamheid in het beroep B
  • Inspelen op innovaties
  • Lean en creatief
  • Oriëntatie op ondernemerschap
  • Ondernemend bedrag

Beroepspraktijkvorming

BOL: je loopt meerdere dagen per week stage.
BBL: je hebt een werkgever voor minimaal 20 uur en gaat 1 of 2 dagen per week naar school.

Vooropleiding

  • Vmbo, BB, KB of GL

Tip: Loop vooraf eens een paar dagen mee in een bakkerij.

Kosten

De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen. 

Vervolgopleiding

  • Zelfstandig Werkend Bakker

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Meer informatie

Mevrouw C. Ruijter, (072) 547 60 18
C.G.J.Ruijter@horizoncollege.nl

Crebo: 25173