Juridisch-Administratieve beroepen

Juridisch-Administratief Dienstverlener

Als Juridisch-Administratief Dienstverlener geef je informatie en advies aan cliĆ«nten. Je beantwoordt vragen van cliĆ«nten of collega's en zorgt voor de administratieve afhandeling. Je hebt kennis van wettelijke regelingen en procedures, verzorgt de termijnbewaking en stelt juridische documenten op of je ondersteunt de leidinggevende daarbij. Daarnaast verricht je administratieve taken en werk je met geautomatiseerde systemen en specifieke softwarepakketten. Voor dit beroep is het belangrijk dat je communicatief sterk bent in gesprekken en geschreven tekst.

Juridisch-Administratief Dienstverleners kunnen werken bij organisaties in zowel de overheids-, profit- als non-profitsfeer.

Mogelijke toekomstige werkplekken zijn: gemeenten, provincies, waterschappen, de Belastingdienst, ministeries en rechterlijke instanties. Je kunt ook werkzaam zijn in de rechtsdienstverlening ter ondersteuning van het notariaat, van de deurwaarderspraktijk, de advocatuur of van bedrijfsjuristen, alsmede bij de Kamer van Koophandel, de makelaardij of het verzekeringswezen.

Locatie:Alkmaar, Hoorn
Niveau:4
BOL/BBL:BOL
Duur:3 jaar (4800 uur studiebelasting)
Start:Augustus (februari bij voldoende aanmeldingen)
Uitgebreide opleidingsinformatie

Meer Economie