Beroepsopleidingen

Juridisch-Administratieve beroepen

Juridisch-Administratief Dienstverlener

Als Juridisch-Administratief Dienstverlener geef je informatie en advies aan cliƫnten. Je beantwoordt vragen van cliƫnten of collega's en zorgt voor de administratieve afhandeling. Je hebt kennis van wettelijke regelingen en procedures, verzorgt de termijnbewaking en stelt juridische documenten op of je ondersteunt de leidinggevende daarbij. Daarnaast verricht je administratieve taken en werk je met geautomatiseerde systemen en specifieke softwarepakketten. Voor dit alles moet je beschikken over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Juridisch-Administratief Dienstverleners kunnen werken bij organisaties in zowel de overheids-, profit- als non-profitsfeer.

Mogelijke toekomstige werkplekken zijn: gemeenten, provincies, waterschappen, de Belastingdienst, ministeries en rechtelijke instanties. Je kunt ook werkzaam zijn in de rechtsdienstverlening ter ondersteuning van het notariaat, van de deurwaarderspraktijk, de advocatuur of van bedrijfsjuristen, alsmede bij de Kamer van Koophandel, de makelaardij of het verzekeringswezen.

Locatie:Alkmaar, Hoorn
Niveau:4
BOL/BBL:BOL
Duur:3 jaar (4800 uur studiebelasting)
Start:Augustus (februari bij voldoende aanmeldingen)
Uitgebreide opleidingsinformatie

Meer Economie