ICT

2019 - 2020
Laatst gewijzigd op 13-02-2019

Applicatie - en Mediaontwikkelaar

Als Applicatieontwikkelaar- en media-ontwikkelaar werk je bij een bedrijf dat software en/of IT-mediaproducten ontwikkelt. Het kan gaan om besturingsprogramma’s, toepassingen, netwerkprogramma’s, webbased applicaties, games en andere entertainmentsoftware, interactieve informatiedragers zoals dvd’s en cd-roms en geavanceerde websites.

Je ontwikkelt en realiseert (delen van) deze software. Daarvoor inventariseer je de informatiebehoefte en/of wensen van klanten. Je schrijft een implementatieplan waarin je aangeeft hoe de applicatie technisch en organisatorisch wordt uitgewerkt. Ook ben je betrokken bij de implementatie van een applicatie en voer je onderhoudsactiviteiten uit aan bestaande applicaties.

Het werk gebeurt meestal in projectvorm, waarbij planning van werkzaamheden en samenwerking met collega’s belangrijk is. Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de leidinggevende/projectleider, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van je eigen werk en voor afstemming met de projectleider/leidinggevende en collega’s.

Je staat vaak in direct contact met klanten. Afhankelijk van de organisatie en branche waarin je werkt, heb je ook contact met ICT- en applicatieontwikkelaars, mediavormgevers, communicatieadviseurs en tekstschrijvers.

Stel e-Brochure samen
Locatie : Alkmaar, Hoorn, Purmerend
Niveau : 4
BOL/BBL : BOL
Duur : 3 jaar (4800 uur studiebelasting)
Start : Augustus (en februari bij voldoende aanmeldingen)

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Ontwerpen van applicaties.
  • Realiseren van applicaties.
  • Implementeren van applicaties.
  • Onderhouden van applicaties.

Beroepspraktijkvorming

Gedurende de opleiding zal je vanaf het tweede leerjaar steeds een stage lopen bij voor de opleiding relevante bedrijven.

Vooropleiding

  • Vmbo KB, GL, TL (wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
  • Havo 3 (met overgangsbewijs) (wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
  • Mbo niveau 3
  • Mbo niveau 2 

Startniveau Nederlands minimaal 2F gewenst.


Voor leerlingen met een vmb KB-opleiding en studenten met een mbo-opleiding op niveau 2 is het vanwege de zwaarte van deze niveau 4-opleiding gebruikelijk dat zij eerst de opleiding Medewerker Beheer ICT op niveau 3 volgen. 
We gaan graag met je in gesprek over wat het beste bij jou past.

Vervolgopleiding

Hbo

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld.De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Let op

Afhankelijk van het aantal studenten per afstudeerrichting is het mogelijk dat de opleiding start op een van de drie lokaties of na een half jaar moet worden voortgezet op een andere locatie (Alkmaar, Hoorn of Purmerend).
Meer informatie

Alkmaar: de heer E. de Vries
DecanaatEconomieAlkmaar@Horizoncollege.nl

Hoorn: de heer K. Wijnker
C.J.Wijnker@horizoncollege.nl

Purmerend: de heer R. van Kerckhoven
G.R.vanKerckhoven@horizoncollege.nl


Crebo: 25187