ICT

2019 - 2020
Laatst gewijzigd op 13-02-2019

ICT- en Mediabeheer

Je leert informatie- en mediasystemen ontwikkelen, implementeren en beheren.  In het laatste half jaar van je opleiding specialiseer je je in één van de volgende profielen:
- ICT-beheerder
- Netwerk- en Mediabeheerder

Als ICT-beheerder houd je je vooral bezig met het beheer, de beveiliging en het onderhoud van de informatiesystemen. Je zorgt ervoor dat het goed werkt en blijft werken. Je inventariseert binnen de organisatie welke informatiebehoeften er zijn, maakt een functioneel en technisch ontwerp en zorgt voor de realisatie, implementatie en het beheer van (onderdelen van) het systeem.

Als Netwerk- en Mediabeheerder werk je voornamelijk aan het onderhoud, het beheer en de beveiliging van kleine tot middelgrote hybride netwerken. Deze worden dagelijks door medewerkers gebruikt om documenten te maken, e-mails te versturen, presentaties te geven, telefoongesprekken te voeren, enzovoorts. De netwerken verbinden hen met elkaar en met het internet, ook draadloos. Je kunt terecht in ICT-dienstverlenende bedrijven, bedrijven in de mediabranche en op de ICT-media-afdeling van andere bedrijven.

Stel e-Brochure samen
Locatie : Alkmaar, Hoorn, Purmerend
Niveau : 4
BOL/BBL : BOL
Duur : 3 jaar (4800 uur studiebelasting). In Purmerend is een 2-jarig traject voor studenten met een diploma Medewerker Beheer ICT (niveau 3)
Start : Augustus (februari bij voldoende aanmeldingen)

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Ontwikkelen van (onderdelen van) informatiesystemen.
  • Implementeren van (onderdelen van) informatiesystemen.
  • Beheren van (onderdelen van) informatiesystemen.

Beroepspraktijkvorming

Gedurende de opleiding zal je vanaf het tweede leerjaar 2 keer stage lopen bij voor de opleiding relevante bedrijven.

Vooropleiding

Vmbo KB, GL, TL (wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
Havo 3 (met overgangsbewijs) (wiskunde, Engels en Nederlands gewenst)
Mbo niveau 3
Mbo niveau 2 

Startniveau Nederlands minimaal 2F gewenst.

Voor leerlingen met een vmbo KB-opleiding en studenten met een mbo opleiding op niveau 2 is het vanwege de zwaarte van deze niveau 4 opleiding gebruikelijk dat zij eerst de opleiding Medewerker Beheer ICT op niveau 3 volgen. Als deze opleiding succesvol afgerond is, is er de mogelijkheid om de opleiding ICT en Mediabeheer op niveau 4 verkort te volgen. 
We gaan graag met je in gesprek over wat het beste bij jou past.

Vervolgopleiding

Hbo

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld. De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen. 

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Let op

Afhankelijk van het aantal studenten per afstudeerrichting is het mogelijk dat de opleiding na een half jaar moet worden voortgezet op een andere locatie (Alkmaar of Hoorn).
Meer informatie

Alkmaar: de heer E. de Vries
DecanaatEconomieAlkmaar@horizoncollege.nl

Hoorn: de heer K. Wijnker
C.J.Wijnker@horizoncollege.nl

Purmerend: (0299) 45 53 13
STIP-Purmerend@horizoncollege.nl

Crebo: 25190