Ondersteunende Administratieve Beroepen

2019-2020
Laatst gewijzigd op 11-12-2018

Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel

Als servicemedewerker assisteer jij je collega’s bij de meest voorkomende werkzaamheden op de werkplek. Tijdens deze brede opleiding leiden we je op als allround medewerker bij verschillende bedrijven binnen de zakelijke & commerciële context. Je bent servicegericht; je weet hoe je bezoekers op de juiste manier moet ontvangen, je beheert de voorraad en je voert eenvoudige administratieve werkzaamheden uit. Ook voer je kleine onderhouds- en herstelwerk-zaamheden uit die ontstaan op de werkplek. Je bent flexibel en je vindt het niet erg om verschillende werkzaamheden uit te voeren. 

Als servicemedewerker kun je werken bij veel verschillende bedrijven of andere organisaties. Je hebt geleerd om servicegericht te werken en dan ben jij voor elke organisatie een waardevolle medewerker. We zoeken een stageplek die bij je past. Bijvoorbeeld bij een administratiekantoor, zorginstelling of winkel. Tijdens de opleiding maak je een keuze in welke richting je verder wilt gaan. Zo ben jij na je studie goed voorbereid op je vervolgopleiding of op een baan.

Dit beroep is vooral leuk omdat je niet weet hoe je dag gaat verlopen. Je ondersteunt je collega’s bij de verschillende werkzaamheden die op deze dag uitgevoerd moeten worden. Door deze afwisseling van werkzaamheden leer je veel verschillende dingen en zorg jij ervoor dat klanten en jouw collega’s blij met jou zijn. 

Stel e-Brochure samen
Locatie : Hoorn
Niveau : 2
BOL/BBL : BOL
Duur : 2 Jaar (3200 uur studiebelasting)
Start : Augustus

Wat leer je?


In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

- Is aanspreekpunt voor bezoekers.
- Voert dienstverlenende, servicegerichte werkzaamheden uit.

Je leert:
•    klanten op een juiste manier te ontvangen
•    eenvoudige administratieve werkzaamheden uit te voeren
•    eenvoudige onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit te voeren
•    hoe je incidenten in behandeling kan nemen en hoe je dit moet registreren
•    hoe je de voorraad moet beheren van een organisatie. 

Ook krijg je de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, loopbaan & burgerschap en rekenen. 

Beroepspraktijkvorming

In het eerste jaar loop je gedurende 20 weken 2 dagen per week stage. In het tweede leerjaar loop je 2 dagen per week stage.

Vooropleiding

  • Vmbo BB
  • Mbo Entree/niveau 1 

Vervolgopleiding

Door het brede aanbod is het mogelijk door te stromen naar een mbo niveau 3-opleiding die aansluit op de context waar je tijdens de opleiding voor hebt gekozen. Ook is het mogelijk om door te stromen naar een opleiding van een andere sector.

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld. De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Meer informatie

de heer M. Botman (0229) 28 71 00
M.J.P.M.Botman@horizoncollege.nl

 

Crebo: 26007