Uniformberoepen

2019-2020
Laatst gewijzigd op 18-12-2018

Veiligheid en Vakmanschap ICT

Tijdens je opleiding Veiligheid & Vakmanschap word je voorbereid op een uitdagende ict-startfunctie bij Defensie. Je leert meer over telecommunicatie en radiosystemen, computernet-werken en radar- en verkeersleidingsystemen. Naast vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en militair Engels. Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van teamwork met je medestudenten. 

De opleiding bereidt je voor op de functie van onderofficier. Als je wordt aangenomen bij Defensie kun je bij de Verbindingsdienst komen. De Verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt binnen de Koninklijke Landmacht alle telecommunicatie-apparatuur en -verbindingen. Dat loopt uiteen van telefoon, fax, computer tot radio- en satelliet-verbindingen. De Verbindingsdienst verzorgt ook de postbezorging. De werkzaamheden worden vooral uitgevoerd tijdens oefeningen en uitzendingen. Als Onderofficier Verbindingsdienst geef je leiding aan een team dat verantwoordelijk is voor meerdere verbindingsmiddelen. Je kunt niet alleen het binnen de groep aanwezige materieel bedienen, maar ook je mensen opleiden zodat ook zij de systemen kunnen bedienen. Mocht je na de opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een ICT-functie in het bedrijfsleven.

Dit beroep is vooral leuk omdat  je ict-vaardigheden leert en deze toepast in de militaire context. Fysiek wordt je op de proef gesteld en grenzen worden verlegd. Dit zal op de kazerne maar ook tijdens schoolactiviteiten tot uiting komen.

Stel e-Brochure samen
Locatie : Purmerend
Niveau : 3
BOL/BBL : BOL
Duur : 3 jaar
Start : Augustus

Let op: beperkt aantal studieplaatsen!

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst. Klik hier voor informatie over de intakeprocedure.

Wil je meer informatie over deze opleiding en de intakeprocedure? Meld je dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 23 april óf dinsdag 21 mei. Je kunt je aanmelden via OSB-Purmerend@horizoncollege.nl. Je ouders/verzorgers zijn ook van harte welkom!

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

•    Handhaaft zich in de militair 'veilige'omgeving.
•    Bereidt een militaire opdracht voor. 
•    Maakt en houdt zich inzetgereed.
•    Installeren en onderhouden van hardware, software en verbindingen.
•    Behandelen van incidentmeldingen.
•    In behandeling nemen en registreren van incidenten.

Keuzedelen

  • Veiligheid, hier leer je de basisvaardigheden die een militair moet bezitten.

Beroepspraktijkvorming

  • Je loopt 10 weken per jaar stage bij Defensie. Je gaat 3 weken naar school en 1 week naar stage. Hier leer je de theorie in de praktijk toepassen.

Vooropleiding

- Vmbo KB, GL of TL
- Havo 3 (met overgangsbewijs naar havo 4)
- Mbo niveau 2

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld.De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Meer informatie

de heer G. van Dongen (0299) 45 53 00
G.T.vanDongen@horizoncollege.nl

Crebo: 25191