Informatie voor nieuwe studenten Welzijn

Welkom bij de sector Welzijn. Je maakt een goede keus door je aan te melden bij één van de opleidingen van onze sector.

Op deze pagina geven we je graag informatie over het intakeproces en het vervolg daarop. Als je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen hebt, dan kun je altijd contact opnemen met het Onderwijsservicebureau van de locatie waar jij je opleiding gaat volgen.

 

Als je je hebt aangemeld, word je vervolgens door de sector Welzijn uitgenodigd voor een intake. De opleidingen informeren je in de uitnodigingsbrief waar en wanneer je wordt verwacht.

  • Bij de opleidingen Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg in Alkmaar en Hoorn word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst als je je hebt aangemeld vóór 1 april. Als je op die bijeenkomst bent geweest én je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen, dan is een plaats op de opleiding verzekerd.
  • Bij de opleidingen Sport & Bewegen niveau 3 en niveau 4 bestaat de intake uit een gesprek en een fysieke toelatingstest. Let op! Bij deze opleidingen zijn een beperkt aantal studieplaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie. 
  • Bij de opleidingen Entree bestaat de intake uit de AMN Talentscan (niet voor anderstaligen) en een individueel intakegesprek. De AMN Talentscan is een digitale test die je bij ons op school invult.
  • Voor de opleiding Sociaal Werk bestaat de intake uit een individueel intakegesprek. Bij deze opleiding is een beperkt aantal studieplaatsen beschikbaar.  Na het intakegesprek krijg je bericht of je bent geplaatst.

VOG
Om stage te kunnen lopen heb je bij de meeste instellingen een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig. Zonder stage kun je de opleiding niet voltooien. 

Meest gestelde vragen

Wanneer start mijn opleiding?
In de eerste week na de zomervakantie, de week van 3 september 2018 word je verwacht voor de introductiebijeenkomst. De dag waarop deze plaats vindt is nog niet vastgesteld. Je wordt natuurlijk verwacht bij deze eerste bijeenkomst met je klas. Zodra de definitieve data beschikbaar zijn zullen deze in ELO bekend worden gemaakt.


Wanneer is de eerste schooldag?
Informatie hierover kun je vinden in ELO. Heb je al een studenten-account van het Horizon College, kijk dan in ELO. Lukt het niet je studenten-account te activeren in ELO, stuur dan een mail naar:
servicebureauELO@horizoncollege.nl

Wanneer is mijn lesrooster bekend?
Zodra de lesroosters bekend zijn staan ze in ELO. 

Hoe hoog is het lesgeld/wettelijk cursusgeld?
Lees hier meer over: Kosten


Wie kan er informatie geven over de leermiddelenlijst?
Bij onduidelijkheid over de leermiddelenlijst kun je bellen met het Onderwijsservicebureau (OSB).
Alkmaar, (072) 547 68 94
Hoorn, (0229) 28 74 22

Is er nog plaats in de opleiding?
Hiervoor kun je bellen met het Onderwijsservicebureau (OSB)
Alkmaar (072) 547 68 94
Hoorn (0229) 28 74 22
Bij de opleidingen Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg is er een onbeperkt aantal plaatsen in de opleiding.

Wat is ELO?
ELO (elektronische leeromgeving) is het digitale communicatiemiddel tussen student en docenten. In ELO staat altijd de actuele informatie. Je kunt in ELO zodra je een studenten-account hebt. Je studenten-account krijg je zodra je alle benodigde papieren hebt ingeleverd. Lukt het niet je studenten-account te activeren in ELO, stuur dan een mail naar:
servicebureauELO@horizoncollege.nl

Kan ik zonder werkgever een BBL-opleiding volgen?
Voor alle BBL-opleidingen geldt dat je een arbeidscontract moet hebben bij een erkend leerbedrijf.


Contact opleidingen:
Onderwijsservicebureau locatie Alkmaar
Telefoon: (072) 547 68 94
E-mailadres: osbwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl

Onderwijsservicebureau locatie Hoorn
Telefoon: (0229) 28 74 22
E-mailadres: osbwelzijnhoorn@horizoncollege.nl Top