Opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg | Horizon College

Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

  • Alkmaar Hoorn
  • BOL BBL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • augustus 2022
Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

Tijdens de mbo-opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg leer je werken met mensen met een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. De cliënten wonen in een instelling of in een wooneenheid in een woonwijk. Je kunt na de opleiding ook werken als persoonlijk begeleider in een dagactiviteitencentrum, een trainingscentrum of als persoonlijk begeleider in het vrije bedrijf.

Goed om te weten: de opleiding Maatschappelijke Zorg bestaat uit twee niveaus en zes profielen. Het eerste jaar is een gezamenlijk basisjaar voor niveau 3 en niveau 4. Alle profielen en doelgroepen komen in het eerste leerjaar aan bod om zo een goede keuze te kunnen maken. Er wordt ook gekeken welk niveau het beste bij je past. Aan het einde van het basisjaar kies je een uitstroomprofiel. Bij het uitstroomprofiel horen ook keuzevakken, die bij je profiel passen of je kennis over de beroepssector.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat bepaalde vakken op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22