Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg | Horizon College

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

  • Alkmaar Hoorn
  • BBL BOL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • augustus 2022
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg ondersteun je mensen binnen hun dagelijkse bezigheden, die dit vanwege beperkingen/stoornissen niet (geheel) zelfstandig (meer) kunnen. Je begeleidt hen bij het wonen, arbeid, scholing, zorg en vrije tijd in o.a. de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en psychiatrische zorg en maatschappelijke opvang. Als persoonlijk begeleider werk je zowel op de groep bij de dagbesteding of woonbegeleiding, maar zal je ook toewerken naar coördinerende taken als het maken van een begeleidingsplan of gespreken voeren met ouders/betrokkenen van de cliënten.

De doelgroep waarmee je werkt is zeer divers. Het bestaat uit mensen van allerlei leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke beperking en mensen met één of meerdere ziekten en/of problematieken, zoals vormen van dementie en psychiatrische ziektebeelden, een verslaving, dak- of thuisloos zijn, een psychosociaal of gedragsprobleem.

Je werkplek is in de meeste gevallen bij een dagactiviteitencentrum of binnen een woonvoorziening. Denk hierbij ook aan huiskamerprojecten voor ouderen, inloophuizen voor dak- en thuislozen, een locatie voor dagbesteding voor verstandelijk beperkte en psychiatrie, zorgboerderijen, asielzoekerscentra en justitiële inrichtingen.

Lijkt dit je interessant? Dan is de mbo-opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg iets voor jou!

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat bepaalde vakken op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22