Opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen | Horizon College

Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

  • Alkmaar Hoorn
  • BOL BBL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • augustus 2022
Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

Tijdens de mbo-opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen leer je hoe je mensen met (psychosociale) problemen kunt motiveren, stimuleren en zorg kunt verlenen. Het kan gaan om activiteitenbegeleiding, begeleiding naar de arbeidsmarkt en woonbegeleiding.  

Het uitstroomprofiel persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen betekent dat je als persoonlijk begeleider werkt met ouderen, volwassenen in specifieke situaties of met jongvolwassenen. Het kan gaan om ouderen met dementieverschijnselen of lichamelijke stoornissen, maar ook om ouderen zonder speciale problemen. Daarnaast kun je ook werken in de psychiatrie, verslavingszorg en met asielzoekers, dak- en thuislozen. 

Goed om te weten: de opleiding Maatschappelijke Zorg bestaat uit twee niveaus en zes profielen. Het eerste jaar is een gezamenlijk basisjaar voor niveau 3 en niveau 4. Alle profielen en doelgroepen komen in het eerste leerjaar aan bod om zo een goede keuze te kunnen maken. Er wordt ook gekeken welk niveau het beste bij je past. Aan het einde van het basisjaar kies je een uitstroomprofiel. Bij het uitstroomprofiel horen ook keuzevakken, die bij je profiel passen of jouw kennis over de beroepssector. 

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat bepaalde vakken op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22